Simion nu a găsit înțelegere nici la Maia Sandu. A venit și replica: Se înființează AUR Moldova

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor George Simion a anunțat luni din vama Albița-Leușeni că partidul pe care îl conduce se va lansa și în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc la Chișinău, la 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România.

De-aici, din vama nedreaptă care desparte românii, vă anunț că AUR Republica Moldova se lansează pe 27 martie și alături de noi îi așteptăm pe toți patrioții români, oriunde ar trăi aceștia. Nu dăm înapoi niciun metru, nu cedăm, iar ultimele 24 de ore nu vor rămâne nepedepsite. Ne repliem pe terenul lor, cel politic, ne dăm mână cu mână cu toți oamenii sinceri din Republica Moldova, ca să ducem la îndeplinire idealul Reîntregirii naționale, visul lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion și Doina Aldea Teodorovici. Orice obstacol pe care el ni-l pun în cale ne îndârjește și ne face mai puternici. Mergem până la capăt să facem dreptate fiecărui vorbitor de limbă română, de pe un mal sau de pe celălalt de Prut, și de pretutindeni”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

George Simion se deplasa duminică spre Chișinău, la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană, și pentru a participa la funeraliile marelui om de cultură Nicolae Dabija. Parlamentarului nu i-a fost permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

După ce deputatul român George Simion nu a fost lăsat să intre pe teritoriul R. Moldova, Președinția de la Chișinău a venit cu o reacție oficială.

Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României„, se arată într-un comunicat.

Totodată, Președinția precizează că nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația:

Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”, mai spune instituția prezidențială.

Președinția menționează că ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul lui George Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ. George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și deputat în Parlamentul României, încearcă să intre pe teritoriul R. Moldova în pofida interdicției de a intra pe teritoriul țării.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.