Simion, după discuțiile cu Iohannis: „Nu credem că guvernul o să prindă 2024”. AUR sesizează CCR privind votul pentru Orban!

George Simion și Claudiu Târziu, cei doi copreședinți ai Alianței pentru Unirea Românilor, au ieșit de la consultările cu Klaus Iohannis și s-au dezlănțuit la adresa președintelui, a actualei coaliții de guvernare și a PSD.

Discuția a fost una protocolară, nu credem că viitorul guvern pe care îl va anunța diseară o să prindă 2024. PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului, nu face deloc opoziție și asta s-a văzut noaptea trecută când a stat până la 3 noaptea ca să îl pună președinte pe Ludovic Orban. Ne scârbește înțelegerea lor, așa cum îi scârbește și pe români. PSD a câștigat cele mai multe voturi, dar nu a câștigat nimic după alegeri”, a spus George Simion.

La rândul său, Claudiu Târziu a relatat că i-a transmis președintelui să mai „mediteze”.

Partidele nu sunt legitime ca să facă această coaliție, au obținut scoruri mici, iar ei se bazează pe sprijinul pe care îl oferă președintele. Președintele ignoră că PNL nu a obținut cel mai mare scor și că nu a guvernat bine timp de un an. I-am spus asta președintelui și i-am spus să mediteze ca să ofere un guvern de profesioniști, să nu mai bâjbâim cu oameni politici. Acest guvern nu este legitim pentru că nu deține majoritatea în mod real. Conform ultimelor sondaje, ei au scăzut, UDMR nu ar trece pragul electoral, USR-PLUS a pierdut 3-4 procente”, a spus Claudiu Târziu.

AUR face sesizare la CCR după ce Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților. Decanul de vârstă al Camerei, de la AUR, a declarat ședința închisă, iar conducerea ședinței a fost preluată de un alt deputat, Orban fiind astfel învestit.

Protestăm împotriva numirii lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților. Noi aveam decan de vârstă care a declarat ședința închisă, conform regulamentului trebuia să fie convocată o altă ședință. Nu s-a întâmplat acest lucru și noi vom contesta la CCR pentru că avem precedent„, a anunțat George Simion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.