Simion, candidat la alegerile europarlamentare: „Ne recomandăm peste tot ca furnizor de securitate la Marea Neagră, dar blocăm achiziția corvetelor, atât de necesare pentru Forțele Navale!”

Licitația pentru achiziția corvetelor este blocată încă din luna ianuarie a.c., iar Ministerul Apărării Naționale se agață de faptul că așteptăm răspunsul Parchetului Militar.

CITEȘTE ȘI:

Procedurile birocratice ne țin pe loc și, astfel, Forțele Navale sunt lipsite de înzestrarea atât de necesară. Oficial, Ministerul Apărării susține că se impune construirea și achiziția a cinci corvete, practic programul este blocat!

CITEȘTE ȘI:

Candidatul unionist independent la alegerile europarlamentare, George Simion, bun cunoscător al amenințării rusești în regiune, ne-a precizat că situația în care ne aflăm este una periculoasă.

„Lumea vrea altceva, cu siguranță și noi, dacă vrem altceva, trebuie să ne gândim la istoria națională, care nu se mai face în școli, la valorile noastre. A fost Ziua Unirii Basarabiei cu Țara și nu a fost marcată în țară și în Parlament. Este 1 aprilie, nu este ziua păcălelilor, este comemorarea masacrului de la Fântâna Albă, când mii de români în 1941 au fost împușcați de trupele sovietice! Acei români voiau să vină către țară, s-a dat un zvon în rândurile românilor din zona Cernăuți că pot reveni în țară și au fost împușcați. (…) Referitor la pericolul de la Est: corvetele, încă nu s-au achiziționat! Forțele Navale Române sunt lipsite de mijloacele prin care pot asigura securitatea națională, într-un context în care, politic și diplomatic, ne recomandăm ca furnizor de securitate la Marea Neagră! Această situație trebuie deblocată repede, pentru că știm cât durează procedurile de achiziții publice, construcția efectivă și livrarea. Nu mai este timp de pierdut pentru securitatea națională!”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.