Simion (AUR) i-a dat lui Iohannis un cadou: O hartă a României Mari. „Un semnal de alarmă cu privire la pădurile României!”

Delegaţia Alianţei pentru Unirea Românilor la consultările de la Cotroceni i-a făcut un „cadou” preşedintelui Klaus Iohannis. Potrivit preşedintelui George Simion, AUR a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la defrişări.

Am venit chiar cu un cadou. I-am înmânat preşedintelui Iohannis o hartă a României Mari, o hartă a vegetaţiei României din perioada României Mari. A fost un semnal de alarmă cu privire la pădurile României„, a declarat George Simion, la ieşirea de la consultări.

Întrebat de ce nu poartă mască, Simion a răspuns: „Pentru că aţi venit dvs să-mi luaţi interviuri. După ce termin aceste interviuri îmi pun masca.”

Liderul AUR, George Simion, a declarat luni, după consultările de la Cotroceni, că a participat „din condescendență instituțională” la întâlnire și că șeful statului le-a spus celor din AUR că nu se poate forma o majoritate guvernamentală „nici pe stânga, nici pe dreapta”.

(Președintele – n.r.) Ne-a zis că nu se prefigurează o majoritate guvernamentală, nici pe stânga, nici pe dreapta. Se pare că noi, cei de la AUR, am încurcat multe calcule și ne bucurăm pentru asta”, a declarat George Simion.

Participăm la aceste consultări din condescendenţă instituţională. Noi nu vom lua parte la nicio coaliţie de guvernare politică. Domnii din partide să lase discuţiile pe ciolan şi să-şi întrebe votanţii. Şi preşedintele Iohannis, şi partidele politice”, a adăugat el.

George Simion a menționat că în cazul în care se ajunge la o guvernare „transpartinică” (de uniune națională), AUR vrea ca ministrul al Educației să fie Florin Colceag.

Liderul AUR, George Simion, a anuțat că i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să redeschidă de urgență școlile din România.

I-am cerut președintelui să se redeschidă școlile urgent. Singura noastră doleanță e ca Florian Colceag să devină ministru al Educației și școlile să fie deschise pentru că sute de mii de copii suferă că sunt închise școlile„, a mai spus Simion.

Propunerea AUR pentru prim-ministru este Călin Georgescu, Simion spunând că pe acesta îl recomandă experiența.

„Am hotărât să propunem țării pe domnul Călin Georgescu”, a spus George Simion. De asemenea, el a lansat și o întrebare pentru votanții PSD: „Întreb alegătorii PSD dacă sunt mulțumiți de propunere, să facă o comparație între Alexandru Rafila, care a fost de acord cu închiderea noastră în case, să-l compare cu Călin Georgescu”.

Simion a mai spus că „un guvern format din Călin Georgescu va fi compus din profesioniști adevărați”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.