Simion (AUR) i-a cerut ministrului Justiției ANULAREA AMENZILOR din starea de urgență: „Stelian Ion NU a spus NU!”

Președintele AUR, deputatul George Simion, a declarat vineri că i-a propus ministrului Justiției, Stelian Ion, într-o discuție la minister, rezolvarea problemei amenzilor pe care românii le-au primit în starea de urgență și care au fost declarate neconstituționale de CCR.

Avem câteva lucruri pe care ni le propunem. Ne-am dus la ministrul Justiției, am discutat de anularea amenzilor din timpul stării de urgență. Până acum nu au fost anulate pe cale administrativă. Ni s-a parut interesat de subiect, a fost deschis, ne-a spus că vorbește cu domnul Cîțu și ne-a rugat să îi trimitem un raport și o statistică. Nu a spus nu. Am avut o discuție civilizată. E vorba de sute de mii de români care au primit amenzi neconstituționale, români amendați pe nedrept. Luni merge la Avocatul Poporului pe același subiect, pe anularea amenzilor. Aștept de la domnul Stelian Ion să fie om de cuvânt”, a declarat liderul AUR, George Simion.

Acesta a menționat că s-a întâlnit și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și că vrea să discute cu miniștrii UDMR de la Mediu și Dezvoltare.

În primăvara lui 2020, CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului referitoare la amenzile care s-au dat în perioada stării de urgență. În ciuda deciziei CCR, amenzile nu se șterg automat, fiind nevoie ca ele să fie contestate în instanță ca să fie anulate. Fostul Guvern Ludovic Orban a spus că va căuta o soluție legală pentru a rezolva problema, însă nici o decizie nu a mai fost luată.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *