Simion (AUR) bagă „mortul” în casa PNL: „Iohannis ne-a zis că nu cunoaște nici un politician cu numele… Orban! Să NU îndrăznească să spună că nu avem majoritate! Cîțu NU pare în toate facultățile mintale!”

George Simion nu renunță la ideea de a-l suspenda pe Klaus Iohannis, nici după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, cea mai lungă dintre președinte și delegația AUR. Simion a anunțat că Iohannis nu poate să spună că în Parlament nu există o majoritate pentru desemnarea unui nou premieru, pentru că AUR și PSD vor un premier tehnocrat.

Vor să îl țină pe Cîțu spunând că nu există o majoritate a Parlamentului la care să adere. O majoritate îmbrăţişează în momentul ăsta un guvern de specialişti, pentru o perioadă limitată, cu un premier independent, în interesul naţiunii. Dacă nu se pune pe masă demisia lui Cîțu, înseamnă că am asistat la o butaforie. Președintele a spus că nu agrează dizolvarea Parlamentului, deși anul trecut o agrea. Klaus Iohannis ne-a dat lecții despre ce vor românii. Știa bine, aparent, ce vor românii. Cred că am avut discuții pentru ca Iohannis să nu îndrăznească să spună că nu avem o majoritate. E o majoritate pentru un premier independent. Klaus Iohannis ne-a dat lecții despre ce vor românii. Știa bine, aparent, ce vor românii. Cred că am avut discuții pentru ca Iohannis să nu îndrăznească să spună că nu avem o majoritate. E o majoritate pentru un premier independent”, a spus George Simion.

simion consultari cotroceni iohannis

Dl Iohannis ne-a spus că nu știe niciun domn Orban, doar pe consilierul său, Leonard Orban, și că nu știe niciun om politic cu numele Orban”, a zis Simion. „Am cerut demisia lui Cîțu din funcția de premier interimar. Am mers cu o propunere clară, Guvern de specialiști să trecem iarna și primăvara”, a adăugat acesta. Copreședintele AUR a adăugat despre Florin Cîțu „omul nu pare în toate facultățile mintale”.

Claudiu Târziu, copreședintele al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), afirmă că i-a cerut președintelui Iohannis, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, să desemneze un candidat independent pentru funcția de prim-ministru.

O persoană independentă care să poată să adune un guvern de specialiști asumați politic de partidele din parlament. Nici măcar de principiu nu ne-a dat un răspuns”, a declarat Târziu.

AUR i-a mai cerut președintelui Iohannis să arate un „semn al bunei sale credințe”, sub forma unei cereri ca Florin Cîțu să demisioneze din funcția de premier, împreună cu desemnarea unui alt premier interimar, „pentru a nu lăsa impresia că toată această tergiversare ale rolul de a prelungi șederea lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *