Simion (AUR), atacat cu… cerneală, la manifestațiile de la Iași

Liderul AUR George Simion a fost atacat cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași, care au loc cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. Jandarmii l-au ridicat pe bărbatul care i-a aruncat cu cerneală în față. El va fi dus la o secție de poliție, unde va da declarații. În Piaţa Unirii s-au adunat luni peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi „AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşul“, „AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi „Moldova spune nu extremismului“.

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii, dar atmosfera în centrul oraşului a fost tensionată, existând discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid. Primăria Iași a anulat, însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei. George Simion, copreședinte AUR, a declarat, luni dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că AUR organizează evenimentul, indiferent de situația pandemică.

Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion, luni dimineață, la Antena 3.

Faptul că George Simion a fost stropit cu cerneală a fost „o mizerie, un incident de doi bani să arate, chipurile, că poporul nu e cu AUR”, spune Claudiu Târziu, celălalt co-președinte AUR. „Ba este cu noi”, adaugă el.

Suntem contra celor care vor să ne ia independența, suveranitatea, identitatea noastră națională, să ne desființeze țara, să ne desființeze ca neam. Fiind pentru familie, suntem contra celor care vor să murdărească și să deturneze adevăratul sens al familiei. De aceea ne urăsc așa de mult. De aceea s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și s-a găsit cineva să provoace o mizerie, un incident de doi bani să se arate, chipurile, că poporul nu este cu noi. Ba este cu noi”, a spus Claudiu Târziu.

Reacția lui Claudiu Târziu vine după ce George Simion a fost stropit cu cerneală albastră la Iaşi de un tânăr. Liderii AUR au participat, luni, la Iași, la o manifestaţie pe care partidul a organizat-o în centrul oraşului cu prilejul Zilei Unirii.

Jandarmeria Iași a făcut primele precizări după ce liderul AUR George Simion a fost stropit cu cerneală la ceremonia care marchează Mica Unire, la Iași.

În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *