Spread the love

Constănțenii și turiștii sosiți pe litoralul românesc vor avea prilejul să asculte muzică românească de calitate, pe faleza Cazinoului din Constanța. Sunset Sea-mphony 2018 înseamnă trei săptămâni de muzică, întrucât spectacolele vor avea loc zilnic, în perioada 27 iulie – 19 august 2018 inclusiv, între orele 19:30 și 21:00, pe faleza Cazino Constanta, în zona grupului statuar „Pescarii”, iar publicul poate asista gratuit la toate spectacolele.

Evenimentul intitulat „Sunset Sea-mphony – Simfonia Centenarului” este finanțat de Primăria Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu.

Orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, formată din 25 de instrumentiști și condusă de dirijorul Răzvan Metea, a pregătit 60 de melodii care vor fi interpretate live. Alături de aceștia se vor afla șase balerini profesioniști, care vor dansa în ritmurile melodiilor.

„Am ales numai muzică românească întrucât dorim să ne aducem și noi contribuția la sărbătorirea Centenarului României Moderne. Am ales să prezentăm în repertoriul concertelor unele dintre cele mai reprezentative 60 de melodii lansate pe piața muzicală din România în ultima sută de ani, adevărate borne valorice ale muzicii românești, repere incontestabile ale patrimoniului cultural imaterial”, a declarat dirijorul Răzvan Metea.

Organizatorii promit că printre melodiile care vor putea fi ascultate se numără atât unele binecunoscute și clasice, precum „Lume, lume”, a Mariei Tănase, „Drumurile noastre”, interpretată inițial de Dan Spătaru, „Mă-ntorc la tine, mare albastră”, a lui Daniel Iordăchioaie, dar și piese ale trupelor Holograf, Voltaj, Zdob și Zdub sau Phoenix. Toate melodiile sunt reorchestrate de către Răzvan Metea și vor fi interpretate fără amplificare, pentru ca legătura dintre muzicieni, muzica propriu-zisă și public să fie cât mai puternică.

„Ne-am propus să organizăm acest proiect după succesul pe care l-a avut prima ediție a Sunset Sea-mphony, succes care ne-a surprins puțin și pe noi. Proiectul Sunset Sea-mphony 2018 – Simfonia Centenarului a fost depus în cadrul procedurii de selecție a proiectelor nonprofit din
domeniul cultural Centenarul Marii Uniri a Principatelor 1918 la Constanța”, a precizat Georgiana Rusu, organizatoarea evenimentului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *