Și-au propus să se omoare și nu se lasă până vor reuși: Grindeanu, AFARĂ din partid! PSD Constanța, figurație speriată la CExN 2.0

Ziua a doua de autodistrugere în PSD a decurs conform planului: puci, revoltă, dezbinare, tensiuni și cuvinte grele. Circul planificat de președintele PSD, Liviu Dragnea și premierul luptător, Sorin Grindeanu, a continuat nestingherit, atât cu caftelile de rigoare, dar și cu scenariile care vor continua după această a doua zi marcată de politicieni ieftini și irelevanți, dar care, întâmplător, ne conduc destinele.

După replicile tăioase din miez de (miercuri) noapte, Grindeanu a trecut la atac  după ce i s-a retras sprijinul politic și se presupune că, în căutare de aliați, i-a găsit. Tocmai pe revoltații momentului: Victor Ponta, din zona anti Dragnea și Daniel Constantin, din zona anti Tăriceanu. Ponta se vehiculează ca fiind, de joi, secretar general al Guvernului Grindeanu. Deşi există o incompatibilitate între funcţia de deputat şi cea de secretar general al Guvernului, Ponta profită de o fereastră de 30 de zile dată de lege pentru a alege una dintre cele două funcţii. Din poziţia de la Guvern, Ponta îl ajută pe Grindeanu să găsească oameni cu carnet de partid pentru a ocupa funcţiile vacante de miniştri. În acelaşi timp, Daniel Constantin mai încearcă să convingă oameni din ALDE. Se urmăreşte astfel păstrarea configuraţiei politice a Guvernului, pentru a nu fi nevoie de un vot în Parlament pe remaniere, ci doar de semnătura preşedintelui Iohannis. Ulterior, după instalarea noilor miniştri, care vor fi evident excluşi din PSD şi ALDE, se trece la pasul doi. Susţinătorii lui Grindeanu se vor grupa în partidul fondat de Daniel Constantin şi se va trece la negocieri cu alte partide pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Odată obţinută această nouă majoritate, în timpul celor 30 de zile, Ponta îşi va da demisia de la Secretariatul General al Guvernului, pentru a evita incompatibilitatea.

„Deocamdată nu ştiu dacă e oficială asta, am auzit mai multe variante de componenţă a unui guvern fantomă. Că noi suntem în situaţia în care la Palatul Victoria este un guvern fantomă, pentru prima oară”, a comentat Dragnea despre această situație.

Zi de POMINĂ în PSD! Premierul a IEȘIT din ședința CExN: „Îi dați Guvernul lui Iohannis!” PSD i-a RETRAS sprijinul lui Grindeanu!

Eterna boală: Serviciile!

De fiecare dată când ceva este cel puțin ciudat în această țară, cu siguranță este vorba despre Servicii! Nimeni nu știe cum și, mai ales, dacă serviciile au vreo treabă, dar Liviu Dragnea, în plin conflict personal cu Grindeanu, a apelat la această carte, susținând că în spatele acestuia s-ar afla „servicii secrete”.

Grindeanu a replicat.

„Voi răspunde la două dezinformări, acum că văd că Liviu Dragnea încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu președintele României. Suntem într-o conspirație existentă doar în mintea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Așa că să se gândească domnul Liviu Dragnea cât mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect”, a spus Grindeanu.

Meciul final: în Parlament!

Toate demisiile miniştrilor din Guvern au ajuns, joi, la Cabinetul prim-ministrului Sorin Grindeanu iar premierul are la dispoziţie 15 zile să le transmită preşedintelui Klaus Iohannis, pentru ca șeful statului să ia act de ele şi să semneze decretele de revocare din funcţie.

Comitetul Executiv al PSD a decis, joi, să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Totodată, Grindeanu a fost EXCLUS din PSD cu unanimitate de voturi de CExN al PSD. Pentru a fi „măturat” și de la Guvern, Dragnea are nevoie de o situație confortabilă în Parlament, pentru moțiunea de cenzură, numai că Grindeanu a anunțat că va începe negocieri cu parlamentari PSD, pentru a negocia formarea unei noi majorități!

„Anunț public că începând din această seară că voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, care m-au rugat să mă întâlnesc cu ei. Se fac presiuni enorme asupra parlamentarilor PSD pentru a-și dărâma propriul Guvern. Eu îi cunosc și pe cei din CEX și știu că sunt oameni de bună credință. Îi asigur că sunt alături de ei, pentru că știu prin ce trec! (…) Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră şi spun aşa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt şi voi fi pesedist. În momentul de faţă, domnul Liviu Dragnea încearcă să confişte un întreg partid. Şi asta se vede pentru că îi e frică de contactul cu marea masă a membrilor de partid. De un an de zile acest partid nu a mai avut, de exemplu, un Biroul Permanent Naţional, care se ţinea în fiecare luni la partid. Pe 15 iunie 2017, în istoria noastră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva intereselor țării, împotriva propriului partid, a decis să dărâme un guvern legitim pe care, așa cum se lăuda acum ceva timp, el l-a pus. Nu PSD l-a pus, nu votul românilor, nu parlamentarii PSD și ALDE, ci el, pe persoană fizică, Liviu Dragnea. Totodată, tot azi, se va mai spune ceva: că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Dintr-un singur motiv: pentru că domnul Liviu Dragnea vrea tot mai multă putere. Care a fost justificarea? (…)  Voi rămâne pesedist indiferent câte CEX-uri de excludere a mea va organiza de acum încolo domnul fost PDL-ist Liviu Dragnea. Ce o sa facă într-un final? O să ne excludă pe toți din partid, toți care spunem că lucrurile nu merg în direcția corectă? (…)  Președintele PSD trebuie să-și asume situația de criză în care a aruncat România și pe care a trecut-o în derizoriu. (…) Până luni îi cer să se gândească bine și să își asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez si eu”, a spus Grindeanu.

Se cere Congres. PSD Constanța, în silenzio stampa!

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este necesară convocarea unui congres extraordinar al PSD și că „s-a reuşit o schimbare a Guvernului fără a se spune unde acesta a greşit”. În fața acestor situații, social-democrații constănțeni s-au dus la București speriați, timorați și foarte atenți la mersul jocurilor.

„Ne luăm „bilet” la geam, departe de tot ce se întâmplă și stăm cuminți „în ultima bancă”. Nu luăm cuvântul, nu spunem nimic… ba chiar ne facem că nu am auzit nici când și dacă vom fi întrebați ceva”, ne-a spus un social-democrat de la malul mării.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *