Sevil Shhaideh, EXCLUSĂ din Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, l-a numit marţi pe Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în postul de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, după ce au revocat-o pe Sevil Shhaideh, fost vice-premier.

Havrileț a mai fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În şedinţa de marţi, acţionarii au revocat-o pe Sevil Shhaideh din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom. De asemenea, în şedinţă acţionarii au aprobat ca durata mandatului noului membru numit al Consiliului de Supraveghere să fie perioada rămasă din mandatul lui Sevil Shhaideh, respectiv până la data de 28 aprilie 2021.

„În prezenţa acţionarilor reprezentând 79,87% din capitalul social şi 79,87% din totalul drepturilor de vot, cu votul afirmativ şi secret al acţionarilor reprezentând 75,24% din capitalul social şi 98,18% din voturile exprimate, aprobă numirea lui Niculae Havrileţ ca nou membru al Consiliului de Supraveghereal OMV Petrom ca urmare a revocării doamnei Sevil Shhaideh din poziţia de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom”, se arată în notificarea transmisă către Bursa de Valori Bucureşti.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Virgil Popescu, a solicitat în ianuarie OMV Petrom convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor în vederea revocării lui Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere, argumentând că „acţionariatul român al OMV Petrom nu trebuie să-şi permită să menţină în asemenea poziţii de decizie persoane cu abordări discutabile”.

Sevil Shhaideh a fost prima propunere de premier a lui Liviu Dragnea, în decembrie 2016, dar a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis. În 2017, ea a ocupat funcţia de vicepremier.

În iunie 2018, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Sevil Shhaideh, în dosarul ”Belina”, fiind acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *