Sevil Shhaideh, din Constanța, propunerea PSD-ALDE pentru postul de prim-ministru. Dragnea: „Dacă propunerea va fi refuzată, ne vedem în altă parte!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri, după consultările avute cu președintele Klaus Iohannis, că persoana nominalizată de alianța PSD-ALDE pentru postul de prim-ministru este Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a ocupat funcţia de secretar de stat în acest minister.

Sevil Shhaideh are 51 de ani și există un soi de rudenie cu Liviu Dragnea! În perioada 2007 – 2012, Shhaideh a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Liviu Dragnea o cunoaște pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la căsătoria acesteia a fost martor alături de alte persoane, printre care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în prezent aflat în detenție pentru fapte de corupție.

Sevil Shhaideh a fost în 2015, timp de șase luni. ministru al Dezvoltării Regionale, preluând mandatul chiar de la Liviu Dragnea, după ce acesta demisionase ca urmare a condamnării din prima instanță în dosarul Referendumului.

„Este o persoană pe care și președintele o cunoaște, cu care a lucrat în mai multe proiecte. Am lucrat împreună, toți trei și sperăm ca această desemnare să vină cât mai repede. Președintele României nu poate fi de acord la această discuție cu o propunere sau alta, cred că procedează corect. Președintele primește o propunere, pe care o va analiza, probabil va primi și alte propuneri. I-am spus președintelui că stabilitatea macro-economică este, fără nici un fel de ezitare, obiectivul nostru de guvernare, impactul bugetar este calculat și am inclus măsuri pe care am spus că le vom adopta sau vom adopta un prorogare”, a spus Liviu Dragnea, în momentul în care a anunțat nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

Întrebat ce va face dacă președintele Klaus Iohannis va respinge propunerea, Dragnea a precizat:

„Atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile și au majoritate să facă Guvernul. Nu are rost să venim cu a doua propunere. Cu președintele am avut o discuție așezată, normală, cred, în care am spus că ne interesează și este prins în programul nostru stabilitatea macro-economică, elementele de securitate ale României să fie menținute și întărite. (…) Dacă propunerea va fi refuzată, ne vedem în altă parte!”, a mai spus Liviu Dragnea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *