Spread the love

Florin Iordache, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, funcție pe care a deținut-o săptămâna trecută, cât a lipsit Liviu Dragnea, a reclamat un conflict instituțional între Parlament și Instanța Supremă, referitor la completurile specializate pe teme de justiție. Iordache a depus la Curtea Constituțională o sesizare în care spune că există un conflict de natură constituțională între Înalta Curte de Justiție și Parlament, deoarece cei de la ÎCCJ nu au constituit completurile specializate.

Este, practic, un nou circ între majoritatea parlamentară și instituțiile judecătorești, pe care opoziția îl reclamă ca fiind o altă tentativă de sprijin pentru Liviu Dragnea. În acest sens, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a reacționat, luni, vehement:

„Cu regret constat că instituțiile statului român sunt acaparate de infractori, sunt dirijate de infractori și că toate preocupările acestor instituții converg în interesul infractorilor. Este clar că este un demers în sprijinul lui Liviu Dragnea, în sprijinul încercărilor acestuia de a scăpa de condamnarea de 3 ani și jumătate primită în primă instanță. Este regretabil că se întâmplă lucrul acesta… Parlamentul României are cea mai proastă reputație dintre toate instituțiile statului român! Avem o cotă de încredere de 10% și, iată, asemenea demersuri nu fac decât să adâncească această neîncredere a oamenilor în Parlament, pentru că în loc să se ocupe de problemele reale ale cetățenilor Parlamentul, Camera Deputaților, Senatul, dar și Guvernul, toți aceștia se ocupă de rezolvarea problemelor penale ale lui Liviu Dragnea! Este grav că se întâmplă lucrul acesta, pentru că toate problemele de acest gen trebuie rezolvate în Justiție, de către instanțe, beneficiind de apărarea efectuată de avocați și nu la CCR, beneficiind de apărarea formulată de Florin Iordache sau de Tudorel Toader. Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp ne determină pe noi cei din USR să venim cu niște propuneri foarte clare cu privire la CCR, vom veni cu noi reguli de numiri de judecători la CCR”, a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *