Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, tentativă ILEGALĂ de scoatere din cursa electorală a partidului AUR

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova încearcă prin mijloace ilegale să scoată Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În acest sens, partidul AUR solicită președintelui Maia Sandu demiterea directorului SIS Alexandru Esaulenco pentru imixtiune în procesul democratic al alegerilor. Într-o adresă transmisă de SIS Comisiei Electorale Centrale, instituția dezinformează și reclamă încălcări ale legislației electorale de către partidul AUR, susținând că în campania electorală derulată de AUR ar fi implicate persoane care nu au cetățenia Republicii Moldova. Alianța pentru Unirea Românilor precizează că cetățenii implicați în campanie sunt membri ai partidului AUR pe ambele maluri de Prut, că o bună parte dintre aceștia candidează pe lista electorală și că prin demersurile sale, SIS încearcă restrângerea drepturilor politice a circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova din România și UE cu dublă cetățenie.

Directorul SIS Alexandru Esaulenco comite un abuz în funcție folosind instituția de forță pe care o conduce în scopuri politice. Subordonat al lui Igor Dodon, apropiat al lui Vladimir Voronin și responsabil inclusiv de interdicția aplicată lui George Simion, directorul SIS utilizează banul public pentru a intimida un partid politic înscris în cursa electorală. AUR se află în creștere în sondaje și pentru că va intra în Parlamentul de la Chișinău deranjează anumite calcule politice ale sistemului”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor a semnalat în repetate rânduri despre faptul că mai mulți membri ai partidului, dar și autocarul AUR au fost filați în mod vizibil cu scopul de a fi intimidați, însă atât CEC, SIS, cât și alte instituții au ignorat aceste abuzuri.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.