Servicii medicale GRATUITE pentru pensionarii Constanței, asigurate de Primărie

Primăria Constanța transmite, vineri, faptul că sănătatea seniorilor este o preocupare constantă. Astfel, municipalitatea, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, a venit, din nou,  în sprijinul vârstnicilor.

„Timp de aproape trei săptămâni, sute de constănțeni au beneficiat gratuit de consultațiile oferite de reprezentanții Minifarm în toate cluburile pentru pensionari din oraș. Serviciile medicale au inclus: măsurarea tensiunii arteriale, EKG și măsurarea densității osoase cu osteodensitometru. De asemenea, toți pacienții au avut parte și de alte surprize: suplimente alimentare, ceaiuri sau brelocuri. Și seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au beneficiat în această săptămână de consultații medicale suplimentare. 15 tineri de la Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici au evaluat starea de sănătate a rezidenților. Le-au măsurat tensiunea arterială, înălțimea, greutatea, indicele de masă corporală și saturația în oxigen a sângelui arterial și le-au oferit, cu drag, sfaturi despre sănătate. Vârstnicii au fost foarte încântați de momentele petrecute împreună și spun că au cea mai mare nevoie de un medic care sa le fie prieten”, au transmis reprezentanții municipalității.

consultatii medicale pensionari 1

Nu este prima vizită a tinerilor. În baza unui parteneriat între DGAS Constanța și Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici, astfel de întâlniri se desfășoară periodic la sediul Căminului pentru Persoane Vârstnice în cadrul proiectului „Hospice”.

„Pentru că sănătatea trupului este strâns legată de cea a sufletului, seniorii s-au bucurat astăzi de colindele elevilor de Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazu”, dar și de ornamentele și decorațiunile oferite de micuții de la Școala Nr.3 „Ciprian Porumbescu”!”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.