„Seri de teatru la Pontul Euxin” continuă cu… o dramă despre infern

Spectacolul de teatru-dans, „Infernul… noi toți”, o adaptare după piesa „Cu ușile închise” de Jean Paul Sartre, va fi transmis în această seară, de la ora 18:00, pe pagina de YouTube a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Reprezentația inclusă în cadrul Festivalului de teatru online „Seri de Teatru la Pontul Euxin” este o dramă despre infern. Nu-i nevoie de flǎcǎri și de smoalǎ. Infernul suntem noi toţi!

Trei oameni necunoscuţi, plecaţi din lumea celor vii, sunt invitaţi de cǎtre un majordom plin de curtoazie, sǎ convieţuiascǎ împreunǎ, într-o camerǎ fǎrǎ ieșire. Estelle – o pruncucigașǎ care provoacǎ și moartea amantului, Garcin – un cinic care cautǎ împǎcarea cu el însuși, și Inès – o lesbianǎ criminalǎ. Ei reprezintǎ trei destine ratate în chip diferit. Amintirile vieţilor lor îi determinǎ sǎ-și recunoascǎ vina de a-i fi fǎcut pe cei din jur sǎ sufere, devenind astfel fiecare dintre ei judecǎtorul celorlalţi doi.

Existǎ pentru fiecare dintre cei trei o luptǎ cu remușcǎrile, și nevoia de a provoca suferinţǎ chiar și dupǎ moarte. Starea de suspensie în care continuă să trăiască le dubleazǎ suferinţa și le permite sǎ vadǎ cum uitarea s-a așternut peste ei, pentru cǎ viaţa celor rǎmași pe Pǎmȃnt continuǎ. O viaţǎ care își urmeazǎ cursul zi dupǎ zi, cu aceeași oameni care se scufundǎ într-un infern prin faptele, alegerile și conduitele lor.

Dar oare ce vor alege sǎ trǎiascǎ în continuare acești trei nenorociţi?… Poate sǎ se chinuie pe vecie unul pe celǎlalt?…

Distribuția: Dana Cojan, Alexandru Medveghi, Mirabela Moroşanu, Eduard Vacariu, Adrian Iosifides, Lăcramioara Soare, Iulian Marinescu, Cătălina Agapie, Maria Draghici, Cristian Niculae, Geta Răvdan Huncanu.

Un spectacol de Geta Răvdan Huncanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.