Senatul a RESPINS OUG care crește alocațiile copiilor cu 20%, în loc să le dubleze. Mihu (PSD): „O să ștergem guvernarea liberală prin moțiune de cenzură!”

Plenul Senatului a adoptat, marți, o lege de respingere a Ordonanței de Urgență privind majorarea etapizată a alocaţiei pentru copii. Rezultatul votului de respingere a OUG-ului a fost: 87 pentru, 29 împotrivă și 12 abțineri. Proiectul va merge la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Ordonanța a primit raport de respingere tot astăzi, la votul din Comisia de muncă a Senatului. De asemenea Comisia pentru buget-finanțe, unde senatorul social-democrat constănțean, Ștefan Mihu, este vicepreședinte, a emis aviz negativ.

„Astăzi, 11 august 2020, plenul Senatului României a respins, prin vot covârșitor, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii. În prealabil, în calitate de Vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, am susținut în dezbaterile Comisiei respectarea Legii votată de Parlament, respectiv DUBLAREA alocațiilor de stat pentru copii. Comisia a dat aviz negativ, iar astăzi Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a emis raport de respingere. La deznodământul din plenul Senatului, Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr. 123/2020 a primit vot de respingere. Au votat pentru respingere parlamentarii PSD, PRO România, ALDE, UDMR și PMP, parlamentarii USR s-au abținut, iar parlamentarii PNL împotrivă. Nu putem să susținem că facem economie afectându-i tocmai pe cei care reprezintă viitorul țării! Ceea ce pe mine mă îngrijorează este faptul că pentru toate năzbâtiile Guvernul Ludovic Orban susține că găsește soluții și finanțări, dar pentru copii nu se poate. Amintesc că aceste indemnizații sunt oricum hilare, iar dublarea reprezintă doar un pas spre normalitate, PSD are în vedere creșterea alocațiilor la un nivel demn de un stat european. Dacă nici copiii nu trebuie stimulați, atunci cine? Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului Raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, care ne arată ce prejudicii și abateri financiar contabile au reușit să comită acești guvernanți. De la prețuri umflate și cheltuieli nelegale, până la ceea ce mi-a sărit în ochi și sunt stupefiat: acte modificate cu pastă corectoare! Da, așa guvernează PNL, cu pastă corectoare! La fel o să îi „ștergem” și noi din această guvernare a austerității și a indiferenței față de viitorul românilor, dar nu cu pastă corectoare, ci prin MOȚIUNE DE CENZURĂ!”, a transmis senatorul Mihu.

O lege adoptată anterior de Parlament prevede dublarea alocației pentru copii. Guvernul a spus că nu sunt bani la buget pentru dublarea alocațiilor și a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o creștere treptată a alocației: cu 20% de la 1 septembrie, următoarele creșteri urmând să fie făcute cu câte 20% în ianuarie și iulie 2021 și 2022. Dacă legea va avea aceeași soartă și la Camera Deputaților, atunci OUG nu se mai aplică și Guvernul trebuie să dubleze alocațiile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *