Senatorul Vergil Chițac a fost EXTERNAT

Senatorul constănțean Vergil Chițac a fost externat luni seară din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Au mai fost externați și soția și fiul acestuia.

Chițac a revenit recent în PNL și a fost desemnat de organizația liberală de la malul mării drept candidat pentru Primăria Constanța. În aceleași zile în care s-au desfășurat validările în forurile locale și național, Chițac a fost infectat cu coronavirus. După validarea din Biroul Politic Național, Chițac a intrat în izolare și rezultatul a venit repede, fiind pozitiv.

Pe 13 martie, Vergil Chițac s-a internat în spital, alături de soție și consilierul de la cabinetul parlamentar. În următoarele zile, starea acestuia s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă. Săptămâna trecută, Chițac a bifat două teste negative, semn că a fost vindecat de coronavirus, dar a prezentat în continuare simptome și a rămas internat la ATI, revenind pe salon abia în weekendul care a trecut.

Vergil Chițac va rămâne în izolare, conform procedurilor și în următoarele două săptămâni.

Situația în PNL pentru senatorul constănțean este incertă, întrucât, datorită contextului, mulți liberali și-ar dori să retragă această desemnare și să caute… altă variantă. În ultimele zile, mașinăria pre-electorală este concentrată pe Mohammad Murad, acesta fiind susținut în PNL de europarlamentarul Rareș Bogdan.

Deputatul Mircea Banias, confirmat și el cu coronavirus la scurt timp după Vergil Chițac, a fost la rândul său externat. Banias a părăsit duminică Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

CITEȘTE ȘI:

PNL Constanța, lovit de „electoralo-virus”: Chițac sau Murad pentru Primăria Constanța? Huțucă nu vrea să audă de politică

PNL pregătește Guvernul de… IZOLARE NAȚIONALĂ! Senatorul Chițac, testat de coronavirus: POZITIV! Orban se autoizolează, anchetă epidemiologică la Parlament

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *