Senatorul Mihu (PSD), interpelare la Vela: Semnalează GRAVE NEREGULI la alegerile locale

Senatorul social-democrat constănțean Ștefan Mihu a trimis o interpelare ministrului Afacerilor Interne prin care semnalează gravele nereguli în desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

INTERPELAREA SENATORULUI MIHU:

Alegerile locale s-au încheiat, dar consecințele neregulilor și, nu de puține ori, ale ilegalităților de tot felul care au caracterizat scrutinul din 27 septembrie a.c., abia urmează, din păcate! Și când spun aceasta, mă gândesc la faptul că, peste tot în țară s-au semnalat nenumărate încălcări grave ale normelor elementare care stau la baza unui scrutin democratic și, cu toate acestea, Ministerul pe care îl conduceți nu a reacționat sau, cel puțin, nu și-a făcut simțită vreo reacție în spațiul public!

Mă întreb, domnule ministru, dacă ați avut vreo tresărire profesională și, evident, cetățenească atunci când ați fost informat în legătură cu miile și zecile de mii de solicitări de vize de flotant, fix în perioada alegerilor recent încheiate și, bineînțeles, dacă ați verificat temeinicia, corectitudinea și, mai ales, legalitatea motivațiilor invocate, inclusiv atunci când, pentru aceeași adresă, se înregistrau zeci și sute de cereri de viză de flotant? Sau dacă v-a trecut măcar prin minte necesitatea ajustării cadrului legal, în virtutea prerogativelor de inițiativă legislativă pe care le are Ministerul de Interne, atunci când unele reglementări în vigoare s-au dovedit excesiv de vagi și de permisive, cu obiectivul de a nu mai permite anomalii grosolane, precum cele menționate, cu repercursiuni serioase privind distorsionarea votului popular și, în mod evident, în ceea ce privește corectitudinea desfășurării oricărui scrutin democratic?

Au început organele de anchetă subordonate ministerului pe care îl conduceți să verifice toate dovezile din secțiile de votare, toate procesele verbale viciate sau miile de voturi nule? Numai în București s-au înregistrat 65000 voturi nule.Aproape 10% din voturile exprimate înseamnă un procent cel puțin îndoielnic.V-au preocupat măcar puțin inadvertențele dintre procesele verbale consemnate în secțiile de votare și rezultatele înregistrate pe siteul Autorității Electorale Permanente?

Față de cele de mai sus, puteți să ne precizați, domnule ministru, în calitatea dvs. și a Ministerului pe care îl conduceți de organizatori ai scrutinului din 27 septembrie 2020, câte sesizări și reclamații s-au primit la MAI în legătură neregulile sau încălcarea / nesocotirea legislației electorale, inclusiv la nivelul județului Constanța? În același timp, este de maxim interes cetățenesc să aflăm câte asemenea sesizări au fost soluționate și câte au fost complet ignorate?

Nu în ultimul rând, interesează măsurile preconizate, dacă aveți în vedere așa ceva, pentru remedierea cât mai curand posibil a aspectelor semnalate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *