Senatorul Mihu (PSD) interpelare la Compania Națională de Investiții, în privința Cazinoului: „Construcția este lăsată, cu deplină indiferență, într-o veritabilă paragină”

Senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu anunță că în ședința de luni a Senatului a adresat o întrebare Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu și Manuela Irina Pătrășcoiu, Președintele Companiei Naționale de Investiții.

Senatorul Mihu atrage atenția asupra situației Cazinoului din Constanța unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului, edificiu de o inestimabilă valoare istorică și culturală.

CITEȘTE ȘI:

Făgădău speră să facă ULTIMA licitație pentru reabilitarea Cazinoului până la finalul anului. „Până de Ziua Dobrogei, monumentul va fi conservat!”

Interpelarea în integralitatea ei:

Municipiul Constanța are privilegiul de a găzdui unul dintre cele mai celebre edificii ale perioadei de dinaintea Primului Război Mondial: este vorba despre Cazinoul din Constanța, inaugurat, in forma actuală, în 1912, deci având o vârstă similară cu cea a României!

În pofida acestui statut faimos, construcția este lăsată, cu deplină indiferență, într-o veritabilă paragină, de ani buni, fără ca vreuna dintre autoritățile competente să se autosesizeze. În plus, Cazinoul a fost inclus, într-un mod rușinos, putem spune, într-un top al celor mai periclitate 7 clădiri istorice din Europa, alături de clădiri din Austria, Albania, Georgia şi Marea Britanie. Potrivit informațiilor furnizate de mass-media, prestigioasa organizație non-guvernamentală Europa Nostra, condusă de apreciatul tenor Placido Domingo, are în vedere reabilitarea edificiului și în  perioada următoare, acest ONG va vizita Constanța, împreună cu un grup de specialiști în domeniu, în tentativa de a salva de la distrugere acest celebru monument istoric al României și al Europei. Semnalăm, în același timp, faptul că există și alte organizații –precum reprezentanții NEVERSEA și UNTOLD – care s-au arătat dispuse să doneze sume semnificative de bani pentru salvarea monumentului istoric menționat.

Toate acestea se întâmplă în vreme ce Compania Națională de Investiții, instituție națională, căreia îi revin, prin lege, responsabilitățile legate de refacerea monumentelor istorice, nu mișcă un deget, mimând organizarea de licitații – care, ce să vezi, sunt, pe rând, constestate – în vreme ce starea Cazinoului este de la o zi la alta tot mai precară !

Față de cele de mai sus, vin și vă intreb, stimate domnule Ministru si stimată doamnă Președinte:

ce măsuri urgente își propun MDRAP si CNI pentru a salva de la distrugere Cazinoul din Constanța ? 

CITEȘTE ȘI:

SONDAJ al Primăriei pentru constănțeni: ce facem cu Cazinoul?

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *