Spread the love

Opoziția se pregătește să demită Guvernul Viorica Dăncilă. PNL va depune, marți, în Parlament, moțiunea de cenzură, după întâlnirea Biroului Executiv al partidului programată în aceeași zi la 11:00. Liberalii arată că Guvernul condus de Viorica Dăncilă este aproape demis, numărul semnăturilor strânse fiind mai mare decât cel necesar, și susțin că încă discută cu mai mulți parlamentari indeciși. Parlamentarii PNL vor vota la vedere moţiunea de cenzură, la fel ca PRO România.

CITEȘTE ȘI:

De partea cealaltă, reprezentanții Puterii nu au emoții, așa cum ne-a precizat senatorul social-democrat constănțean Ștefan Mihu.

„Nu avem emoții pentru că suntem obișnuiți ca opoziția să spună vrute și nevrute și la televizor și în Parlament. Oamenii știu cine muncește cu adevărat pentru țara asta și cine este demagog și populist. Avem un program de guvernare pe care îl ducem la îndeplinire, pentru toți oamenii, chiar și ai lor și spre deosebire de opoziția care nu propune nimic concret, în afară să ne jignească în fiecare zi, noi chiar muncim pentru fiecare român. Și noi trăim în această țară, deci și noi vrem o viață mai bună. Restul este demagogie… Cum să fie țara condusă de Orban, lăutarul? Sau de Cioloș, „ambasadorul” Franței, ca să nu îl numesc altfel? Cine își imaginează că acești aventurieri pot să conducă o țară? Suntem convinși că vom rămâne fără probleme la guvernare, pentru că așa este normal”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *