Spread the love

Audierile persoanelor propuse pentru a face parte din cabinetul condus de președintele PNL, Ludovic Orban, s-au încheiat. Au fost două zile-maraton în care liberalii au fost asediați în comisiile de specialitate ale Parlamentului, în final trei dintre ei primind voturi negative, cea mai răsunătoare respingere fiind a lui Florin Cîțu, pentru Ministerul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI:

În final, Ludovic Orban a spus că nu va retrage nici o propunere. Într-adevăr, votul din comisii este strict unul consultativ, politic, adevăratul test pentru guvernul Orban urmând să aibă loc luni, 4 noiembrie, la votul pentru învestire.

CITEȘTE ȘI:

Evident, social-democrații nici nu vor să audă de liberali la putere și abordează în consecință. Senatorul constănțean al PSD, Ștefan Mihu, este de părere că viitorul posibil guvern PNL este pentru români o catastrofă.

„Cum să mi se pară propunerile? Simplu: ne paște o mare catastrofă! Toți miniștri propuși sunt niște calamități. Începând cu băiatul ăla (Florin Cîțu – n.r.) care zice că aduce el Tezaurul de la Moscova și continuând cu colegul lui care a scos prevederea potrivit căreia România nu recunoaște anexarea Crimeii de către Rusia. Oamenii ăștia sunt în stare să arunce țara în aer, ei nu înțeleg pe ce lume trăiesc! Cîțu zice că face mari reforme fiscale, dar își va baza proiecția de buget pe programul nostru de guvernare, așa cum a spus în comisie când a fost întrebat! Cu astfel de chestiuni politice și geopolitice nu te joci, că nu suntem la serile de cântat la chitară ale lui Orban! Cu trei avize negative până acum avem cel puțin trei probleme care ne bat la ușă, dar eu zic că o să fie mai multe. Vă dați seama, Predoiu înapoi la Justiție! Păi omul ăsta a făcut praf Justiția cu mult înainte să se spună de noi că nu știu ce am făcut. Adică, noi am respectat prevederile europene și am plătit pentru asta, dar Predoiu se întoarce înapoi pe post! Ne așteaptă vremuri foarte grele, românii trebuie să se pregătească pentru asta…”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *