Spread the love

În cadrul ședinței de marți a Senatului, senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu, a adresat o întrebare ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Mihu cere ministrului soluții pentru îndreptarea unor inechități și discriminări existente în sistemul public de asigurări sociale.Mai exact este vorba despre diminuarea abuzivă a indemnizației de insoțitor pentru persoanele cu invaliditate de gradul 1.

„Deși prin Legea nr. 19/2000, art.61-64 se stipula că persoanele cu invaliditate de gradul I beneficiaza de o indemnizație pentru însoțitor în sumă fixă și egală cu salariul minim brut pe economie, prin OUG nr 100 referitoare la buget și OUG nr. 108/18.09.2008, s-a rectificat cuantumul sumei de însoțitor la doar 80% din valoarea unui punct de pensie.O asemenea diminuare are un caracter profund abuziv, ffind lezat principiul dreptului legal câștigat și a fost ulterior preluată de Legea Pensiilor nr 263/2010, votată în Parlament în condiții extrem de controversate și dubioase prin contribuția directă a d-nei Roberta Anastase, în circumstanțele cunoscute.” a spus senatorul constănțean.

CITEȘTE ȘI:

Senatorului Mihu (PSD Constanța) i s-a cășunat pe Olguța Vasilescu: „Ce măsuri concrete aveți pentru ca piața forței de muncă să își regăsească atractivitatea?”

Acesta consideră ca miile de pensionari cu invaliditate și însoțitorii acestora sunt nedreptățiți de modul în care se aplica legea privind această categorie socială și cere soluții pentru îndreptarea discriminărilor existente în acest moment.

„Față de cele de mai sus, vă rugăm , stimată doamnă Ministru să ne precizați ce măsuri sunt avute în vedere la nivelul Ministerului Muncii și Justiției Sociale pentru remedierea acestei serioase discriminări sociale și ușurarea situației a mii de pensionari cu grad de invaliditate I, inclusiv a însoțitorilor acestora?”, a concluzionat Mihu.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *