Senatorul Mateescu (AUR), către ministrul Justiției, Stelian Ion: „Mai aveți de gând să îl aduceți acasă pe infractorul Strutinsky?”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Mateescu, a adresat în ultima vreme mai multe interpelări ministrului Justiției, Stelian Ion, iar cea mai recentă dintre ele este legată de stadiul demersurilor întreprinse pentru extrădarea unor infractori, cum ar fi cazul lui Sorin Strutinsky:

Domnule ministru ,în momentul de față există mai multe dosare de extrădare care nu au fost rezolvate până în acest moment. De exemplu, Sorin Strutinsky, un apropiat al fostului primar din Constanța Radu Mazăre, a fost condamnat în iulie 2020 de Tribunalul Constanța la 10 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri și spălare de bani și era dat în urmărire de atunci, după ce, după pronunțarea sentinței, nu a mai fost de găsit. Sorin Strutinsky s-a predat în data de 16 februarie 2021 la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna. Omul de afaceri constănțean a fost plasat din data de 23 martie sub arest la domiciliu în Italia, în așteptarea soluționării cererii de extrădare, potrivit unor surse din Poliția Română”, a transmis senatorul Mateescu, care a mai punctat următoarele:

În acest sens, vă solicit domnului ministru să precizați următoarele :

  1. Care este stadiul și ce demersuri ați întreprins în cazul fugarului Sorin Strutinsky ?
  2. În condițiile în care ați afirmat la începutul mandatului că veți depune eforturile pentru rezolvarea tuturor dosarelor de extrădare, vă rog să precizați ce ați realizat până acum referitor la dosarul Strutinsky ?

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *