Spread the love

Senatorul constănțean Vergil Chițac trage un semnal de alarmă cu privire la situația Spitalului Port Constanța, situat pe bd. 1 Mai din municipiu. Chițac arată faptul că, în 2017, a făcut o interpelare parlamentară către ministrul Transporturilor cu privire la situația financiară și patrimonială a Spitalului și, din acest moment, potrivit senatorului, s-a deschis o cutie a Pandorei.

CITEȘTE ȘI:

Chițac arată faptul că scopul inițial de transformare a Spitalului într-un spital de pediatrie în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost un soi de praf în ochi, întrucât s-a descoperit o nouă găselniță a administrației Radu Mazăre: patrimoniul unității sanitare este văduvit de 6092 de mp de teren prin niște acte administrative emise ilegal, din 2001!

„Pe data de 26.03.2009, Consiliul Local Municipal Constanţa a adoptat HCLM nr.203/26.03.2009 prin care s-a aprobat la art.1 „retragerea dreptului de folosință al Spitalului Universitar CF pentru terenul de 6092,27 mp.” Mazăre a promis la rândul său că are un investitor israelian care dorește să construiască un spital pe acel teren și de aceea l-a luat la Primărie. Într-un final, suprafață de 6092 de mp pătrați a ajuns la cinci proprietari, persoane fizice. În anul 2014, Curtea de Conturi a stabilit că patrimoniul Spitalulului Port aparţine Domeniului Public al Statului, mai exact al Ministerului Transporturilor și, ca atare, terenul nu putea fi transferat în domeniul public privat al municipiului Constanța decât printr-o Hotărâre de Guvern, nu printr-o HCLM. Pentru rezolvarea acestui litigiu Spitalul a inițiat un proces civil pe care l-a pierdut. A fost făcută și o plângere penală cu același obiect inițiată de fosta conducere a Spitalului CF, dar fără rezultat”, arată senatorul Chițac.

Potrivit parlamentarului constănțean, de acum începe nebunia: unul dintre împroprietăriți a solicitat de la Primăria Constanța un Certificat de Urbanism în vederea obținerii Autorizației de construire pentru un imobil de locuințe colective S+P+8E prevăzut cu spațiu comercial la parter și birouri profesiuni liberale la etajul 1!

„Sigur urmează un PUZ care va reglementa construirea de blocuri în zona mai ales că mai există un alt proprietar din cei cinci care acum împart cei 6092 de mp care dorește același lucru. Lucrurile nu le-am putut clarifica pe de-a întregul nici până astăzi pentru că îmi lipsește o parte din această poveste. Este vorba despre modul în care a ajuns terenul de la Primăria Constanța la cei 5 proprietari privați. Pentru asta am solicitat acum trei ani OCPI Constanța să-mi pună la dispoziție Hotărârile de Consiliu Local care au stat la baza acestui transfer. Cererea nici nu mi-a fost înregistrată la ghișeu pe motivul că în calitatea mea de senator nu am acest drept. Mai mult, nici angajații spitalului nu au obținut de la OCPI decât extrasele de Carte Funciară care atestă noii proprietari!!! Culmea este că juristul spitalului port avea această calitate. Acum că s-a schimbat directorul OCPI Constanța voi solicita din nou aceste documente. Credeți că le voi primi?”, a mai punctat senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *