Senatorul Chițac s-a afiliat grupului PNL și… SE ÎNTOARCE în Comisia de Apărare: „Semnasem moțiunea de două săptămâni!”

Senatorul neafiliat constănțean Vergil Chiţac a anunţat miercuri, în plen, că va activa în cadrul grupului parlamentar PNL, dar nu se va înscrie în partid. Chițac a fost ales în 2016 pe listele PNL, ulterior a demisionat din partid din cauza unui conflict în organizația județeană Constanța și acum a revenit oficial în grupul senatorial liberal. 

Pentru PNL, ar putea fi un vot securizat, deși a anunțat că a strâns deja peste 233 de semnături pentru moțiunea de cenzură prin care vrea să demită Guvernul condus de Viorica Dăncilă, iar pentru Chițac este, practic, o oficializare a activității pe care a avut-o din 2016, votul său regăsindu-se în tabăra opoziției. Prin această afiliere, Chițac revine în Comisia de Apărare, fiind exclus prin jocurile altor doi senatori constănțeni: Nicolae Moga și Tit Liviu Brăiloiu, ambii PSD, așa cum TOMIS NEWS a relatat la momentul respectiv.

„Eu am semnat moțiunea acum două săptămâni! Am fost contactat de conducerea PNL și m-au rugat – fără nici o legătură cu moțiunea, pentru că o semnasem deja – să mă întorc în Comisia de Apărare pe locul lor, pentru că au nevoie de mine acolo. Eu nu m-am înscris în PNL, activez în cadrul grupului, simplu ca bună ziua! Nu m-a recuperat pe mine nimeni, chiar dacă nu se întâmpla asta eu tot votam moțiunea, pentru că am semnat-o de două săptămâni. Cum ar fi fost s-o semnez dar să nu o votez?”, a spus senatorul Chițac, pentru TOMIS NEWS.

Adevărata pierdere de miercuri pentru PSD, în Senat, o reprezintă senatorul Emanoil Savin, fost primar al Bușteniului, care și-a anunțat, în plen, demisia din grup. Savin a zis că va activa senator neafiliat. El și-a anunțat demisia după ce PSD se pregătea să-l promoveze: liderul de grup a anunțat că Savin va merge secretar în comisia de Apărare, după care senatorul a zis că nu mai este cazul pentru că demisionează din grup. El a făcut anunțul pe finalul ședinței, a plecat imediat din plen și o parte din colegii săi social-democrați zâmbeau în bănci. Imediat, PSD l-a eliminat pe Savin din comisia economică a Senatului. 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.