Senatorul Chițac, la Adunarea Parlamentară a NATO de la Bruxelles: „Rămânem în aceleași coordonate: agresivitatea Rusiei!”

Președintele delegației României la Adunarea Parlamentară a NATO, senatorul constănțean Vergil Chițac, participă în aceste zile la Bruxelles la o reuniune anuală de lucru a celor cinci comisii care compun Adunarea. Potrivit lui Chițac, pentru al doilea an consecutiv, Nancy Pelosi, speakerul Camerei Reprezentanților din SUA, se află în fruntea unei delegații numeroase de congresmeni americani și a adresat un mesaj încurajator.

CITEȘTE ȘI:

Luni, șefii delegațiilor, alături de ambasadorii acreditați la NATO, au participat la Consiliul Nord-atlantic, condus de Secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg și adjunctul acestuia, Mircea Geoană.

„Am trecut în revistă câteva preocupări ale noastre, ale Adunării și Secretarul General a răspuns la îngrijorările pe care le-am ridicat. Eu am intervenit din partea României și m-am axat așa cum era normal pe ce se întâmplă în Marea Neagră. Există o îngrijorare în România, nu putem să spunem că nu există, privind securitatea, după anexarea Crimeii și militarizarea ei de către Rusia. Un think-thank american, CEPA, are un raport interesant și, recent, arată că Marea Neagră este noua Cortină de Fier, datorită militarizării Crimeii de Rusia. Întrebarea mea a fost simplă: ce ar putea să facă NATO? Mai mult decât atât? Care sunt prioritățile în regiune ca să nu mai există această temere? Răspunsul a fost că trebuie să avem o abordare de 360 de grade, pentru că problema e de la Marea Neagră, până la Marea Barents, trecând prin Marea Baltică, unde Rusia are acolo o enclavă – Kaliningrad, extrem de militarizată. Deci, abordarea trebuie să fie pe toate direcțiile: terestru, naval, aerian, exerciții comune, cyberdefense. Rămânem pe aceleași coordonate: agresivitatea Rusiei”, a precizat senatorul Chițac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *