Senatorul Chițac, în fruntea delegației României, la Adunarea Parlamentară a NATO: „Dacă mâine ar dispărea Putin, și-ar schimba Rusia politica față de Alianță?”

Senatorul constănțean, Vergil Chițac, a participat zilele trecute la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO. În fruntea delegației României, senatorul Chițac, în cadrul Comisiei Politice, a abordat cele trei rapoarte aflate în discuție.

„În una din intervențiile mele am vorbit despre modul nedrept în care atribuim în totalitate președintelui Putin, toate „relele” pe care le face Rusia (agresiunea militară în proximitatea Rusiei, fake news, propagandă, încurajarea corupției în țările europene și a liderilor naționaliști, război cibernetic, etc.). Iată ce am spus: În cuprinsul raportului am întâlnit de 11 ori numele Putin din care de 3 ori în Concluziile preliminare. Practic în fiecare paragraf din concluziile preliminare este pronunțat numele lui Vladimir Putin. Când vorbim despre Rusia suntem tentați să o personificăm cu Putin. Întrebarea pe care o adresez este următoarea. Dacă presupunem că începând de mâine nu va mai fi Vladimir Putin, și-ar schimba Rusia politica față de NATO? Dacă înțelegem care este mecanismul luării deciziilor în Rusia, vom vedea că NU! Deciziile în Rusia se prepară la nivele inferioare, se analizează și rafinează la nivel interdepartamental și interministerial și în final ajung la Putin care le comunică. Este adevărat că Vladimir Putin este comunicatorul final, gânditorul strategic și arbitrul suprem al diferitelor grupuri de interese din Rusia. Dar nu președintele Putin singur este cel care face și drege în Rusia și propun ca în cuprinsul raportului să înlocuim Putin cu Rusia”!”, a spus senatorul Chițac.

Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO a avut loc între 1 și 3 iunie, în capitala Slovaciei, Bratislava. În cadrul Comisiei Politice, au fost abordate următoarele rapoarte: NATO la 70 de ani. De ce Alianța rămâne indispensabilă; Stabilitatea și securitatea în Africa. Provocări și oportunități și Relațiile NATO-Rusia, un instantaneu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *