Senatorul Chițac, după desemnarea lui Kovesi ca procuror-șef european: „Este a doua mare înfrângere politică a PSD anul ăsta… dar nu ultima”

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată, joi, procuror-șef al Parchetului European, în urma votului din COREPER. Acesta era ultimul pas pentru Kovesi, care mai avea nevoie doar de votul din COREPER pentru a accede în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

În favoarea candidaturii procurorului Laura Codruţa Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei EPPO. Votul secret a fost unul indicativ şi va fi urmat de unul oficial de îndată ce negocierile între Consiliul UE şi Parlamentul European, care o susţine pe Kovesi, se vor fi încheiat.

Senatorul constănțean Vergil Chițac salută desemnarea fostului șef al DNA.

„Kovesi s-a prezentat „pe persoană fizică” la Bruxelles și a participat la concursul pentru sefia Parchetului European. A dovedit competență, știință de carte și a câștigat în pofida tuturor tălpilor puse permanent de guvernul României. Cu atât mai savuroasă este această victorie personală a Laurei Codruța Kovesi, cu cât Viorica Dancilă a ținut-o ca gaia mațul până aseară, că a ordonat ambasadorului nostru la UE să voteze împotrivă. Este a doua mare înfrângere politică a PSD-ului de anul ăsta după votul din 26 mai… dar nu ultima. Felicitări LCK!”, a transmis Chițac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *