Spread the love

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost adoptată, joi după-amiază, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, cu 238 de voturi pentru, fiind necesare minim 233 de voturi pentru succes.

Dintr-un total de 464 de deputați și senatori, 399 de deputați și senatori au fost prezenți. S-au exprimat 245 de voturi, din care 3 anulate. Din cele 242 de voturi valabile, 238 au fost pentru, 4 împotrivă și nici o abținere. Astfel, cabinetul Dăncilă a fost debarcat.

Evident, deja fosta opoziție jubilează după rezultat, iar senatorul constănțean neafiliat Vergil Chițac, semnatar și votant al moțiunii, a arătat faptul că PSD, prin adoptarea opțiunii, a decontat lunga serie de greșeli politice.

„Moțiunea de azi (joi – n.r.) a fost împotriva celor care cred că în politică „câștigătorul ia totul”. Moțiunea a fost împotriva celor care nu au înțeles că politica este un spațiu al dialogului și consensului; locul în care majorități și minorități negociază și ajung la consens pentru a nu crea fracturi în societate. Moțiunea de azi a fost împotriva aroganței care este letală în politică”, a spus senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *