Senatorul Chițac, despre dosarul Polaris: „Bugetul orașului a fost jecmănit de 156 milioane lei. Dacă contractul trebuie reziliat, cum se va face curățenia? Sunt întrebări legitime care trebuie dezbătute”

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat vineri la 9 ani și 10 luni ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție a României în dosarul Polaris, pentru luare de mită, potrivit sentinței făcute publice de instituție. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Completul format din judecătorii Ionuț Matei, Marius Foitoș și Daniel Grădinaru s-a pronunțat după trei luni de amânări. De asemenea, alături de Mazăre, Sorin Strutinsky a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare, iar fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare. Martin a fost acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, iar Gabriel Strutinsky, acuzat de săvârșirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

CITEȘTE ȘI:

Despre pronunțarea pe fond a dosarului în cauză s-a referit și senatorul neafiliat constănțean, Vergil Chițac.

„Când instanța obligă pe inculpații Mazăre, Martin, Polaris & Co la plata de despăgubiri civile în valoare de aproape 156 milioane lei, înseamnă că bugetul orașului a fost jecmănit cu această sumă. Și sigur, că de aici se nasc mai multe întrebări la care trebuie să avem răspuns. Care e valoarea reală a despăgubirilor având în vedere că suma aceea se referă numai la perioada 2008-2014 iar de atunci au mai trecut 5 ani? Cum se vor recupera acesti bani? Trebuie contractul reziliat? Dacă da, cum se va face curățenia în oraș? Sunt subiecte legitime care trebuie dezbătute în interiorul comunității. Iar singurii care pot s-o facă sunt ziariștii că de la primar, sau Consiliul Local nu am nici o nădejde. Știu că Eduard Martin a fost generos cu presa dar mă gândesc că jurnaliștii ar fi putut să-și dea seama…măcar acum, că această generozitate a fost pe banii lor”, a spus senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.