Senatorul Chițac: „Bugetul pe 2019 este parte a strategiei de sub-dezvoltare a Constanței”

Senatorul constănțean Vergil Chițac, fostul oponent în campania din 2016 al actualului primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, se alătură vocilor opoziției care critică propunerea Primăriei Constanța privind proiectul de buget pentru 2019.

Chițac nu ezită să folosească termeni duri în privința acestei propuneri, vorbind de administrația submediocră a orașului care nu a rezolvat problemele, dar a complicat viitorul. Totodată, senatorul a mai arătat că lipsa dezvoltării prin investiții este cronică.

„În 2016 când a candidat la primărie, primarul interimar Făgădău se lăuda cu un buget de 815 milioane lei. După 3 ani veniturile au scăzut la 613,5 milioane lei, adică cu 25% mai puțin. (…) Proiectele de investiții din 2019 sunt parcă subiectul unui film cu scenariu prost. Le-am mai văzut nu numai în campania primarului Făgădău, dar și în promisiunile din anii trecuți. Vor continua lucrările la pasajul Cumpenei, care trebuia să fie terminat din 2016. Va continua reamenajarea locurilor de joacă, locuri distruse anul trecut, și aproape înjumătățite ca număr. Se vor mai monta câteva băncuțe în două cartiere, inclusiv în Henri Coandă, și se vor reabilita trei creșe. Și se va reorganiza traficul pe trei bulevarde, cine știe ce surprize neplăcute ne mai așteaptă. Cam atât, în mare. Însă, de când reparațiile la pod, locuri de joacă și creșe sunt investiții? Măi băieți, voi după atâția ani în administrația publică nu faceți deosebirea între investiție și reparație? (…) P.S. Cluj-Napoca un oraș cu o populație cu 8% mai mare, are venituri de 1.254.076.337 lei, cu 104% mai mari decât la noi. Este dovada că se poate”, a arătat senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *