Senatorul Brăiloiu, TĂVĂLIT în Guvern și Parlament: Polițiștii și militarii NU se mai pensionează la 50 de ani! Coarnă, SNPPC: „Media noastră de viață este de 62 de ani, Brăiloiu propune ilegalități!”

Președintele comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, constănțeanul Tit-Liviu Brăiloiu (FOTO), nu se face remarcat cu nimic pozitiv, dar excelează în demersuri negative. Brăiloiu a inițiat o propunere de modificare a Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul „așezării în limite firești vârsta minimă de pensionare a militarilor și polițiștilor, aceasta urcând acum la 50 de ani, pentru pensiile de serviciu anticipate”.

Prin ridicarea vârstei de pensionare a militarilor și polițiștilor la vârsta de 50 de ani, parlamentarul constănțean a deschis Cutia Pandorei, iar sindicatele MAI și asociațiile profesionale din MApN au luat foc.

CITEȘTE ȘI:

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) i-a solicitat lui Brăiloiu, în 13 februarie a.c., o întâlnire de urgență, care până acum nu a avut loc. În schimb, marți, 26 februarie, a avut loc ședința Consiliului Economic și Social, care funcționează pe lângă Guvern și avizează inițiativele legislative, format din sindicate, patronate și reprezentanți ai societății civile, în total 45 de persoane, care, în bloc, au votat ABROGAREA propunerii lui Brăiloiu. Potrivit SNPPC, avizul negativ va cântări hotărâtor la votul final din Parlament.

„Este vorba de inițiativa domnului senator Brăiloiu, care propunea diminuarea plafonului din 13 în 10 ani, adică era o discriminare între noi și sistemul public de pensii, unde plafonul este de 13 ani, la noi voiau să îl diminueze și au pus o condiție: 50 de ani, când vorbim de vechimea cumulată, acele condiții speciale, fiind vorba de polițiștii din zonele operative, ordine publică, rutieră, judiciar, crimă organizată ș.a.m.d. Lucrăm în niște condiții speciale, mai vorbim și de deficitul de personal, unde facem multă muncă suplimentară. Ei (Brăiloiu – n.r.) voiau să diminueze plafonul din 13 ani în 10 ani și să majoreze vârsta de pensionare la 50 de ani. Eu am susținut eliminarea acestei inițiative legislative a domnului senator Brăiloiu, am explicat că media de viață a polițiștilor este de 62 de ani, conform INS, dincolo media este de 76 de ani și, în aceste condiții, prin această inițiativă, intrăm într-un raport juridic de neconstituționalitate, pentru că facem discriminări, diferențieri între sistemul public și sistemul pensiilor militare. Am convins colegii din sindicate și din patronate, a fost o singură abținere și, astfel, a fost respinsă inițiativa domnului senator Brăiloiu. Decizia merge la Parlament, cu avizul nostru”, a spus președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

Senatorul Brăiloiu a propus modificarea legislativă, fără consultarea cu sindicatele din Poliție sau a asociațiilor profesionale din MApN, pe 5 februarie a.c. Proiectul este în consultare publică, iar doritorii își pot exprima opiniile AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.