Senatorul Brăiloiu, lovit de smerenie: a depus amendamente la Legea Grațierii

Parlamentarii PSD de Constanța anunță, miercuri, că a fost acordat aviz favorabil din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări pentru amendamentele propuse de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

Parlamentarii constănțeni lucrează pentru… Tulcea. „Avem în vedere interesul public județean în privința creșterii activității economice”

Astfel, se grațiază în întregime pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de peste 70 de ani și se grațiaza în parte, cu ½ pedepsele cu închisoare între 6 și 10 ani aplicate persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 60 de ani.

Pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează: în întregime, pedepsele de până la 3 ani, inclusiv; în parte, cu 3 ani, pedepsele cu închisoare mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 10 ani, inclusiv.

Parlamentarii vor să le dea jandarmilor tranchilizante: „Nu dispun de mijloace pentru a alunga animalele periculoase. Încearcă prin zgomote puternice”

Potrivit parlamentarilor PSD de Constanța, nu se grațiază pedepsele cu închisoare a căror executare este suspendată condiționat sau sub supraveghere, în condițiile legii.

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost înregistrat la Senat pe 31.01.2017 și a obținut deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*