Semnal pentru mobilizarea dreptei? Nicușor Dan, susținut de PNL, USR, PLUS și PMP pentru Primăria Capitalei. Stelian Ion: „PSD trebuie înlăturat cu toată forța din toate administrațiile locale”

Nicușor Dan va fi susținut de Partidul Național Liberal în cursa pentru alegerilor locale organizate la Primăria Municipiului București. De asemenea, Nicușor Dan va fi susținut și de USR București, iar în final, cel mai probabil, va fi susținut și de PLUS.

În ultima perioadă, au fost efectuate o serie de sondaje la nivel național, inclusiv pentru București, care au ajuns la sediile partidelor. Astfel, studiile arată faptul că Nicușor Dan este singurul candidat care se poate bate de la egal la egal cu Gabriela Firea. Marți seară, Nicușor Dan s-a întâlnit cu Ludovic Orban și atunci s-ar fi parafat înțelegerea. Se pare că cei de la PNL vor accepta ca Nicușor Dan să candideze independent, dar susținut de partide. Tot marți, PMP a anunțat că l-ar susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, dacă toate partidele de dreapta ar face un front comun în acest sens.

Ultimul hop ar fi susținerea din partea PLUS. Între USR și PLUS există mai multe tensiuni pe tema susținerii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, iar propunerea PLUS pentru Municipalitatea Capitalei este Vlad Voiculescu, el scriind pe pagina sa de socializare că nu a ajuns la niciun acord cu Nicuşor Dan, după ce i-a propus fostului lider USR să semneze un protocol politic însă Nicuşor Dan nu a dorit. Voiculescu a declarat că nu știa nimic despre faptul că Nicușor Dan a bătut palma cu PNL pentru a fi susținut în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, subliniind că, dacă într-adevăr este așa, acest lucru „ar fi o mare dezamăgire”.

„Va fi necesară o colaborare foarte strânsă între primarul Capitalei, primăriile de Sector, CJ Ilfov și, pe urmă, România. Am măsurat toți posibilii candidați. Decizia pe care am luat-o ține cont de cunoașterea problemelor bucureștenilor, interesul major pe care l-a manifestat de-a lungul ultimilor ani Nicușor Dan, fiind în afara administrației. Decizia este luată și pentru că mă regăsesc în foarte multe dintre soluțiile pe care le propune Nicușor Dan”, a spus Ludovic Orban.

Susţinerea în bloc a lui Nicuşor Dan ar fi un semnal pentru teritoriu? La Constanța, PNL, USR și PMP susțin, fiecare, că doresc o alianță a dreptei, însă pași concreți nu s-au realizat până acum. Zilele trecute, PMP Constanța și-a lansat candidații din județ, cu excepția Primăriei Constanța și a Consiliului Județean, atât Claudiu Palaz cât și Eugen Tomac susținând faptul că așteaptă un răspuns concret de la PNL și USR până la 1 martie, în caz contrar popularii își vor desemna proprii candidați. De asemenea, până în prezent, Palaz a avut întâlniri cu președintele PNL, Bogdan Huțucă și deputatul USR, Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

În privința PNL, liberalii au terminat cercetarea sociologică și în câteva zile urmează să facă marele anunț, desemnarea candidaților. Din primele informații, se pare că senatorul Vergil Chițac ar reveni în PNL și va candida pentru Primăria Constanța.

CITEȘTE ȘI:

În final, USR așteaptă poziționările PNL și PMP și o înțelegere concretă pe subiect, așa cum ne-a precizat deputatul Stelian Ion:

Am întâmpinat vestea cu bucurie, am spus întotdeauna că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru Primăria București, am crezut întotdeauna în șansele lui și am sprijinit și sprijin cu tot ce pot. Nicușor Dan este cel căruia i se datorează intrarea mea în politică. Astăzi, practic s-a anunțat viitorul primar al Bucureștiului. Nicușor Dan este candidatul USR, are susținerea din partea PNL, așa cum au anunțat și cei din PMP – are și susținerea lor. Cred că în această formulă nu există vreo posibilitate de a pierde funcția de primar al Bucureștiului. Este un exemplu care poate fi dat în toată țara. Dacă vrem să scăpăm de PSD, să dăm la o parte aceste administrații abuzive, putem face cu înțelepciune, cu răbdare. Este un semnal pentru municipiile importante din toată țara. PSD a avut o administrare dezastruoasă, dincolo de epoca infracțională, urmată de epoca ineficienței în administrația publică locală. PSD trebuie înlăturat cu toată forța și cu toată convingerea, iar Constanța este una dintre cele mai bune exemple că PSD este dezastruos, a făcut numai rău. Constanța este exemplul cel mai grăitor și toate eforturile noastre trebuie să ducă la acest scop – înlăturarea PSD și a actualului primar, Decebal Făgădău. Am avut discuții la modul general (cu Huțucă, Palaz și Chițac – n.r.) și avem o relație normală și eu sunt optimist. De altfel au confirmat și ceilalți că au fost discuții, dar au fost la modul general. Nu există nici o decizie în nici un fel. Personal, văd o șansă de reușită (de alianță a dreptei la Constanța – n.r.) de peste 50%. Eu nu doar că sper în această variantă, cred cu tărie în ea și voi depune tot efortul în această direcție”, a spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.