SEMNAL: DSP alertează CNSU că Bucureștiul a depășit pragul critic și propune RESTRICȚII

Direcția de Sănătate Publică informează Comitetul Național pentru Situații de Urgență, luni, după ce o treime din noile cazuri de coronavirus sunt din Capitală, că rata de incidență a depășit pragul de 1,5 până la care nu se impuneau restricții.

Rata de incidență cumulată din București, calculată la 14 zile, în municipiul București, este 1,86”, scrie în documentul DSP.

Printre măsurile propuse se numără:

– Interzicerea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente

– Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante și cafenele,  cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane

– Obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul unităților de învățământ, pe o distanța de maxim 100 de metri

– Interzicerea servirii clienților în interiorul restaurantelor și cafenelelor

– Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, DSP Bucureşti a propus luni Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă interzicerea organizării de slujbe în spaţii deschise.

„Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult”, se numără printre propuneri.

Aceste măsuri sunt propuse de către DSP Bucureşti prefectului Gheorghe Cojanu, în contextul în care luni rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, în Bucureşti este de 1,86 şi pentru a limita răspândirea coronavirusului. Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 137.491 luni, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.591 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, când au fost făcute 6.537 de teste. 48 de persoane au decedat, numărul total fiind 5.048. La ATI sunt internaţi 592 de pacienţi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.