Semnal de alarmă de la Mircea Dobre (Pro România): „Pachetele de servicii turistice achiziționate de persoanele fizice sunt în pericol”

Proiectul de hotărâre de hotărâre de guvern privind înființarea Fondului Național de Garantare a Pachetelor de Servicii Turistice (FNGPT) a fost în dezbatere publică în ultimele luni ale anului trecut, perioadă în care ministerul Turismului a fost condus de deputatul constănțean Mircea Titus Dobre. Fostul ministru al Turismului a plecat recent din PSD, dezamăgit de traiectoria actuală a social-democraților și s-a înscris în formațiunea politică concepută de Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI:

Plecare BOMBĂ la Pro România! Ponta, la Constanța: „PSD e ca Titanicul și noi am lansat o barcă de salvare!” Dobre, dezlănțuit: „S-a reactivat vechea gardă a PDL! PSD a fost confiscat!”

Încă atent la inițiativele ministerului pe care l-a condus, Dobre anunță duminică faptul că FNGPT, care trebuia să fie în subordinea Fondului Național pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), ar putea să devină istorie.

„Din păcate, acest FNGPT nu se va mai realiza. De ce nu se va mai realiza? La această întrebare trebuie să ne răspundă Darius Vâlcov și Bogdan Trif-ministrul Turismului. Totodată trebuie să menționez că nici până în acest moment, Directiva Europeană 2302/2015 (noua legislație europeană care garantează pachetele de servicii turistice achiziționate de persoanele fizice) nu a fost transpusă în legislația națională. Este obligatoriu ca această directivă să intre în vigoare de la 1 iulie 2018 (peste 8 zile), în toate statele UE, lucru care este aproape imposibil să se întâmple în România și incompetenții acestui guvern care trebuiau să se ocupe de această problemă (Andrușcă Dănuț-Ministrul Economiei și Trif Bogdan-Ministrul Turismului) vor duce România în infringement datorită neimplementării legislației europene în domeniul turismului”, a spus Mircea Titus Dobre.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Guvernul a aprobat Master-Planul investițiilor în turism. Dobre, ministrul Turismului: „Pentru Constanța se reiau proiecte propuse în 2010. Portul Diamant, de INTERES NAȚIONAL!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *