SELECȚIE: Se caută procurorii europeni ai lui Kovesi în România

Vineri, 11 decembrie 2020, Ministerul Justiției a declanșat procedura de selecție a candidaților pentru funcția de procuror european delegat în România. În total, 15 procurori vor reprezenta EPPO, condus de Laura Codruţa Kovesi, în România.

Consiliul UE a numit în iulie 2020 procurorii din cadrul Parchetului European (EPPO) care este condus de Laura Codruţa Kovesi. România este reprezentată de Cătălin-Laurenţiu Borcoman. Operaţionalizarea EPPO depinde de numirea procurorilor delegaţi în ţările care participă la acest proiect.

Persoanele interesate își pot depune candidatura până la data de 7 ianuarie 2021, inclusiv.

Calendarul orientativ:

– termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere și a tuturor înscrisurilor prevăzute în anunț – 01.2021, inclusiv;

– verificarea, de către Comisia de selecție, a îndeplinirii de către candidații înscriși a condițiilor de participare la interviu – 01.2021- 18.01.2021;

– afișarea listei candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la interviu – 01.2021;

– programarea și stabilirea eventualelor aspecte tehnice cu candidații – 19-22.01.2021;

– interviul în fața Comisiei de selecție – 25-28.01.2021;

– afișarea rezultatelor selecției – 01.2021;

– transmiterea listei candidaților pentru funcția de procuror european delegat Procurorului-șef european – 01.2021 – 02.02.2021.

Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecție, iar rezultatele verificării și informațiile privind data, ora și locul organizării sesiunii de audiere vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public.

La finalizarea interviurilor, Comisia de selecție va selecta candidații pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegați, precum și 5 propuneri de rezervă. Lista candidaturilor va fi comunicată Procurorului Șef European, în temeiul art. 13 alin.(2) din Regulamentul (UE) 2017/1939. Lista va fi publicată pe site-ul Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public. Data începerii activității în calitate de procuror european delegat în România va fi cea stabilită urmare procedurilor specifice în cadrul EPPO.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *