Șeful Pentagonului i-a transmis ORDINELE lui Iohannis: „Rusia și China sunt AMENINȚĂRI! Acționați ca atare!”

Secretarul Apărării din SUA, Lloyd J. Austin, s-a întâlnit astăzi la București cu președintele român Klaus Iohannis și cu ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă. Potrivit unui comunicat al Departamentului Apărării din SUA, în ambele întâlniri, secretarul Austin a reafirmat angajamentul SUA față de parteneriatul strategic SUA-România și flancul estic al NATO și a recunoscut rolul de lider al României în Alianță în ceea ce privește partajarea responsabilităților. Liderii celor două țări au marcat aniversarea de 10 ani a Declarației comune bilaterale de parteneriat strategic, cât și a Acordului bilateral de apărare împotriva rachetelor balistice, care au pregătit calea pentru prima bază Aegis-Ashore din Europa, înființată acum cinci ani la Deveselu.

Secretarul a discutat, de asemenea, despre activitățile maligne ale Rusiei în regiunea Mării Negre, despre cooperarea dintre aliații și partenerii regionali din Marea Neagră și despre noile provocări prezentate de Republica Populară Chineză. Ministrul Ciuca și secretarul Austin au vorbit pe larg despre modernizarea apărării. Au convenit că punerea în aplicare a foii de parcurs bilaterale pe 10 ani pentru cooperarea în domeniul apărării este esențială pentru atingerea acestui obiectiv.

Secretarul și-a încheiat vizita în România întâlnindu-se cu forțele SUA de rotație desfășurate la baza aeriană Mihail Kogălniceanu de lângă coasta Mării Negre. El le-a mulțumit militari americani pentru dedicarea și colaborarea cu aliații români, pentru contribuția la asigurarea descurajării și securității de-a lungul flancului estic al NATO.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Șeful Pentagonului i-a transmis ORDINELE lui Iohannis: „Rusia și China sunt AMENINȚĂRI! Acționați ca atare!”

 • joi, 21 octombrie 2021 la 21:14
  Legătură permanentă

  CU DRAG ȘI CU RESPECT, DAR TOPICA FRAZEI ȘILIGICA TEXTULUI…
  „ȘEFUL PENTAGONULUI LA COTROCENI”???…
  NU ȘTIAM CĂ IOHANNIS ÎȘI APĂRĂ POZIȚIA FOARTE… ȘUBREDĂ, STRĂMUTÂND LA COTROCENI PENTAGONUL!…
  CORECT MI SE PARE:
  „IOHANNIS L-A PRIMIT LA COTROCENI PE ȘEFUL PENTAGONULUI” (sic)
  RESPECT LIMBII ROMÂNE!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *