Șeful OMS avertizează populația: „Riscăm să IROSIM speranța dată de vaccin”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut vineri oamenilor să nu irosească speranţa creată de vaccinuri prin încetinirea eforturilor de combatere a pandemiei care continuă să afecteze puternic multe ţări, informează AFP. Acest avertisment vine în contextul în care sistemul Covax, creat pentru a distribui în mod echitabil vaccinurile anti-COVID, a permis, în sfârşit, săptămâna aceasta începerea imunizării în ţările care anterior nu au avut acces la vaccinuri. Astfel, au putut fi trimise aproximativ douăzeci de milioane de doze în douăzeci de ţări. Săptămâna viitoare 31 de ţări vor beneficia de alte 14.4 milioane de doze.

Este un progres încurajator, dar volumul dozelor distribuite prin Covax rămâne relativ scăzut”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. El a subliniat, de asemenea, că volumul de livrare planificat de Covax până la sfârşitul lunii mai nu reprezintă 2% până la 3% din populaţia ţărilor beneficiare „în timp ce altele se îndreaptă rapid spre vaccinarea întregii populaţii în următoarele luni”.

O nouă critică adusă ţărilor bogate care, sub presiunea populaţiei, acumulează vaccinuri creând astfel un deficit pentru cei mai puţin norocoşi. Un naţionalism al vaccinului pe care Tedros Adhanom Ghebreyesus îl denunţă constant. Doctorul Michael Ryan, responsabil pentru programul OMS de gestionare a situaţiilor de urgenţă, a avertizat împotriva tuturor tentaţiilor de a lăsa garda jos prea curând.

Sunt foarte, foarte îngrijorat că se crede că am lăsat în spate ce a fost mai greu. Nu este cazul. Ţările vor recădea într-un al treilea sau al patrulea val dacă nu suntem atenţi”, a declarat acesta la o conferinţă de presă organizată la Geneva.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Șeful OMS avertizează populația: „Riscăm să IROSIM speranța dată de vaccin”

  • sâmbătă, 6 martie 2021 la 17:59
    Permalink

    Daca „NU MAI ARUNCATI CU COVID” in toate tarile si NU MAI UMFLATI NR BOLNAVILOR INCHIPUITI DE VOI, SUNTEM OK SI POATE CHIAR LIBERI. Manipulare de KKT, atat se poate cu sclavii vostri fara creier si flamanzi de bani…am o rugaminte catre STS rugati-l pe sas sa nu ne mai numeasca „romani imputiti” si sa faca o plangere penala pt cei care i -au aruncat cu KKT( la propriu) in Sibiu pe case…zic si eu din neant…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.