Spread the love

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere în rezervă a viceamiralului Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, începând cu 30 iunie.

Viceamiralul Mîrşu are o carieră militară de 36 de ani, a absolvit cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân” în anul 1984, după care a ocupat mai multe funcţii de comandă şi de stat major. În perioada 2005-2006, a fost comandantul Grupării Navale de Cooperare în Marea Neagră – BLACKSEAFOR, timp în care România a deţinut conducerea acestei iniţiative regionale. La data de 1 decembrie 2006, a fost numit comandant al Flotilei 56 Fregate, iar trei ani mai târziu a fost promovat în funcţia de locţiitor al comandantului Flotei. Prin ordin al ministrului apărării naţionale, la data de 7 iulie 2010, a fost numit comandant al Flotei, iar din decembrie 2013 a fost numit şeful Statului Major al Forţelor Navale.

Viceamiralului Mîrşu i-au fost conferite 12 ordine şi medalii, printre care Crucea naţională „Serviciul Credincios”, Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer, Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, Emblema de merit „În Serviciul Armatei României” cls. a II-a, Emblema Onoarea Armatei României şi Emblema de Onoare a Statului Major General.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *