Spread the love

Președintele ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias, a convocat, vineri, o conferință de presă, pentru a discuta despre subiecte politice actuale, obiective și acțiuni personale sau ale partidului la acest început de an. Alături de domnia sa a participat și primarul de la Hârșova, Viorel Ionescu, care și-a prezentat „apărarea” în privința scandalului din oraș, inițiat de fostul primar, Tudor Nădrag, care și-a propus să îl suspende pe „alesul” ALDE. Culmea, campania de strângere de semnături a lui Nădrag pentru demiterea lui Ionescu s-ar putea bucura de succes, mai ales că actuala configurație din consiliul local nu îl ajută prea tare pe primarul ALDE. Totodată, Viorel Ionescu a ieșit la atac cu contractele semnate de Tudor Nădrag sau membri ai familiei acestuia, facturi neonorate și alte cazuri care sună a „trafic de influență”.

Revenind la deputatul Mircea Banias, acesta și-a reconfirmat susținerea pentru programul de guvernare al PSD, aprobat prin „votul de încredere al actualei coaliții”.

„Probabil de luni vom începe dezbaterea bugetului în comisiile permanente din Cameră și Senat și cred că săptămâna viitoare vom fi în măsură să dăm un vot pe legea bugetului de stat și pe legea bugetului asigurărilor sociale. Guvernul, de la instalare, și-a propus să aplice programul de guvernare care prevede anumite creșteri de salarii pentru cetățenii României, s-au alocat sume care să acopere aceste creșteri, nu am nici o îndoială că măsurile vor fi implementate destul de repede pentru cetățenii care au acordat un vot de încredere actualei coaliții”, a spus Mircea Banias.

Obiectiv pe 2017: Unificarea mișcării liberale

Un aspect surprinzător al conferinței de vineri a fost momentul în care Mircea Banias a precizat că unul dintre marile obiective ale acestui an îl reprezintă demararea procesului de „unificare a mișcării liberale”.

„La început de an, doresc să vă spun punctul meu de vedere: un obiectiv politic important este unificarea mișcării liberale la nivel național și eu îmi propun să fac tot ce ține de mine să fac ca acest lucru să se întâmple, îmi doresc un partid liberal puternic, ca o alternativă pentru anii ce vor urma. Asta nu înseamnă că noi, ALDE, nu suntem parteneri loiali și nu avem o înțelegere cu PSD, avem un program de guvernare comun și în care se regăsesc și proiectele noastre și vom face eforturile pentru ca acest program să se realizeze integral. Din echipa guvernamentală fac parte și colegi ai noștri în domenii importante, persoane noi și vechi, cu experiență. Nu am nici o îndoială că vor avea performanțe. Săptămâna viitoare Parlamentul se va exprima pe marginea scrisorii domnului Iohannis, privind organizarea referendumului și vor fi parcurse etapele procedurale. Am participat la lucrări în plen și în comisiile permanente”, a mai spus deputatul Mircea Banias.

„Dorim să continuăm protocolul cu UDTTMR”

Formațiune aproape moartă, Uniunea Democrată a Turco-Tătarilor Musulmani din România, condusă de ilegitimul Gelil Eserghep, se îndreaptă în prezent, încet dar sigur, spre dispariția totală. Înainte de alegerile parlamentare, UDTTMR a semnat un protocol de colaborare cu ALDE, pentru susținerea fostului subprefect Ersun Anefi. Acesta a fost „plantat” pe locul doi pe lista ALDE pentru Camera Deputaților, cu speranța inițierii unei șmecherii politice ulterioare, adică trecerea lui Ersun Anefi în grupul minorităților, pentru ca UDTTMR să beneficieze de milionul de euro garantat de stat, pentru minorități. UDTTMR pierduse în instanță dreptul de a avea un candidat. Planul oricum ilegal nu a mers până la capăt, ALDE nu a beneficiat de destule voturi pentru a-l trimite pe Ersun Anefi în Parlament și în rigorile legii. Chiar și așa, Mircea Banias speră ca protocolul cu UDTTMR să fie în picioare și în… 2020!

„Faptul că noi, după cum bine știți, am semnat un protocol preelectoral cu UDTTMR, ei au avut un candidat pe poziția 2 pe listele noastre, din păcate scorul nu a fost suficient astfel încât domnul Ersun Anefi să ajungă deputat. Avem niște obligații mai mult morale față de ei și eu sper ca acest protocol să fie prelungit și îmi doresc să rămânem în continuare parteneri și, chiar dacă pare îndepărtat anul 2020, eu cred că putem colabora și atunci la alegerile locale și parlamentare”, a mai spus deputatul Mircea Banias.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *