Ședințe la instituție de stat în… parcare! Directorul se teme de „microfoanele instalate în birou”

În data de 4 august, o știre referitoare la reținerea lui Victor Sandu, fostul director al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru mită în valoare de un milion de euro, s-a aflat pe prima pagină a tuturor ziarelor din România. Fostul proprietar de service auto, care, cu sprijinul unor indivizi din PSD, a ocupat funcții de decizie în instituțiile statului român, a fost recuperat de Virgil Popescu, ministrul liberal al Economiei, care l-a numit membru în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale SA. Sursele TOMIS NEWS din cadrul DNA ne-au precizat că măsura arestului preventiv reprezintă obiect de negociere, dacă Victor Sandu va oferi probe suplimentare referitoare la falsificarea proiectului de buget al SNAM SA de către directorul general Alin Udriște, în complicitate cu directorul economic al societății, Laurențiu Zainea.

Între timp, toate acțiunile membrilor CA, ulterioare arestării lui Victor Sandu, confirmă faptul că acesta nu era singurul care disprețuia legile statului român. De exemplu, deoarece unuia dintre membrii CA tocmai îi expirase mandatul, ceilalți membri ai Consiliului de Administrație au decis ca acesta să fie considerat membru cu drepturi depline, fără să solicite acordul AGA. Totodată, în ședința în care a participat, cu drept de vot, Mircea Dragoş Dascălu – membrul în CA cu mandatul expirat – au fost luate următoarele hotărâri:

  1. Inițierea procedurilor pentru numirea membrilor CA și  a directorului general, în conformitate cu OUG 109/2011;
  2. Reorganizarea SNAM SA, în vederea eliminării unor funcții de execuție.

Aceste decizii ale membrilor CA al SNAM SA au o explicație foarte simplă. Pentru a evita transmiterea publică a informațiilor referitoare la inițierea procedurilor pentru numirea membrilor CA și  a directorului general, site-ul instituției (www.snam.ro) a fost ÎNCHIS, din ordinul lui Alin Udriște. Solicitarea expresă în acest sens a lui Udriște a fost transmisă către reprezentantul firmei care se ocupă de mentenanța IT a instituției și reprezintă, în mod evident, o încălcare flagrantă a legislației.

TOMIS NEWS a relatat în detaliu despre această situație și încă așteptăm răspunsul Ministerului Economiei în acest sens. Ulterior dezvăluirilor noastre, site-ul SNAM a devenit, dintr-o dată, funcțional, iar cine dorește să își depună dosarul pentru CA o poate face cu încredere, noi având speranța că vor fi admiși persoane care merită și nu cei cinci pentru care se organizează concursul în mod special.

După mediatizarea situației, directorul general al SNAM, Alin Udriște, aflat în concediu de odihnă prelungit până pe 8 septembrie – la solicitarea expresă a ministrului Virgil Popescu, a exercitat presiuni asupra lui Paul Eduard, reprezentantul firmei care se ocupă de mentenanța rețelei IT a instituției, în vederea evitării apariției unor contra-candidați viabili, cu competențe reale.

Concomitent, avem și o situație de… desene animate. Ședințele conducerii SNAM se desfășoară… printre mașinile parcate lângă sediu, deoarece Alin Udriște are impresia că în biroul său au fost montate microfoane de către instituțiile cu competențe în domeniul securității naționale. Deși a fost atenționat că posibilele sale derapaje nu depășesc sfera infracționalității de drept comun, Alin Udriște insistă să poarte discuțiile importante și să ia decizii referitoare soarta apelor minerale din România în… parcare.

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *