Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. S-au alocat 2,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Consilierii locali municipali s-au reunit, vineri, în ședință extraordinară și în… condiții speciale, cu ușile practic închise și proceduri riguroase pentru aceștia.

clm1

Pe ordinea de zi a figurat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2020. Practic, consilierii locali au aprobat propunerea primarului Decebal Făgădău de diminuare a bugetului mai multor domenii, precum ordine publică, învățământ, cultură, servicii și dezvoltare publică sau protecția mediului, pentru majorarea cu suma de 2,7 milioane lei pentru capitolul Sănătate și cu un milion de lei pentru Asistență socială. Evident, cea mai mare parte a sumei de 2,7 milioane lei, respectiv 2,5 milioane, va fi direcționată către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în unanimitate.

„2.5 milioane de lei au plecat astăzi către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru achiziționarea materialelor de protecție, seturi însemnând măști, viziere, halate, combinezoane, mănuși, totoși, toate cele necesare protejării personalului medical: medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar. De asemenea, o parte din acești bani merg pentru achiziția dezinfectantului iar o altă parte pentru achiziția testelor ce permit identificarea pacienților infectați cu COVID – 19. Tot astăzi au plecat 10.000 de lei ca o cofinanțare pentru achiziția unei hote speciale pentru laboratorul nostru, o hotă cu un înalt grad de protecție microbiologică. Vreau să se înțeleagă foarte clar că, în lupta cu COVID – 19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a luptat doar cu sumele alocate de către Primărie, adică de către noi toți, constănțenii. Pentru acești pacienți este nevoie de un aport suplimentar de hrană, întrucât au nevoie de o alimentație cu totul specială. Am alocat 182.000 de lei pentru spital în vederea asigurării hranei celor care sunt astăzi internați la noi, dar și celor care, cel mai probabil,vor veni în perioada următoare. Pentru toți cei ce sunt internați în spitalul nostru de boli infecțioase, mă rog la Bunul Dumnezeu pentru sănătatea lor și a familiilor lor. Vreau să le mulțumesc într-un mod special medicilor, asistentelor, infirmierilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru eroismul de care dau dovadă. Lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă… Oamenii aceștia sunt aici pentru noi”, a precizat, după ședință, primarul Decebal Făgădău.

Pe același subiect:

Făgădău, apel la Ministerul Sănătății: „ALOCAȚI FONDURI pentru acești eroi, medicii din Spitalul de Boli Infecțioase!”

DONEAZĂ pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

Rectificare bugetară, de teama… coronavirus. Făgădău: „Țări dezvoltate sunt luate prin surprindere. Trebuie să fim pregătiți”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.