Ședința comisiei de buget-finanțe a Camerei, ținută pe litoral. Huțucă (PNL) și Țuțuianu (PSD), la discuții cu ANAF și APMC

Comisia de buget-finanțe din cadrul Camerei Deputaților este condusă de doi… constănțeni: Bogdan Huțucă (PNL) – președinte și Marius-Horia Țuțuianu (PSD) – vicepreședinte. Aceștia au convocat zilele trecute alți 15 membri componenți ai comisiei – cu excepția celor de la USR, care au refuzat să participe – la o serie de ședințe pe… litoral. Prima dată, parlamentarii comisiei au ținut ședințe la ANAF și Antifraudă Fiscală, ulterior, la Administrația Porturilor Maritime.

„Întâlnire de lucru, la Constanța, săptămâna aceasta, a Comisiei pentru Buget Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților. Ziua de ieri a debutat cu o ședință a comisiei, urmată de o serie de dezbateri asupra a patru proiecte de lege. Am făcut, de asemenea, o vizită în Portul Constanța, unde am discutat cu cei din conducerea CNAPM despre situația portului în contextul actual, despre obiectivele atinse dar mai ales despre ceea ce avem de făcut în perioada următoare, în condițiile importanței pe care o are Portul Constanța, la nivel european. Astăzi am fost în ședință de lucru cu ANAF Constanța. Întâlnirea a urmărit cunoașterea îndeaproape a modului de funcționare a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice. Am identificat punctele forte și punctele slabe, oportunitățile și amenințările la adresa instituției. Sunt întâlniri extrem de importante, mai ales în contextul în care se impun la ora actuală modificări legislative în domeniul fiscal. O imagine asupra situației reale nu ți-o poți face decât lăsând deoparte scaunul confortabil din din birou, venind în teren, vorbind cu oamenii, ascultându-le problemele”, a transmis deputatul Țuțuianu.

tutuianu hutuca

În cadrul vizitei din Portul Constanța, Bogdan Huțucă a subliniat faptul că „există multiple provocări pentru echipa managerială a portului și îi felicit pe toți pentru modul atent prin care gestionează activitatea acestui gigant economic”:

„Alături de colegii din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, pe care o conduc în cadrul Camerei Deputaților, am avut o întâlnire cu reprezentanții Administrației Portului Constanța, în cadrul căreia am discutat despre provocările pe care le întâmpină România, în contextul generat de situația din Ucraina. De la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, țara noastră s-a confruntat cu o serie de provocări, unele soldate cu decizii importante la nivel guvernamental, pentru deblocarea și întărirea activității Portului Constanța. Întâlnirea de lucru a fost un prilej extraordinar, prin care colegii mei parlamentari au putut afla cu ce se confruntă astăzi acest gigant economic al României și mă bucur că au luat parte și aceștia, astfel încât prin demersuri legislative, să putem ușura și sprijini activitatea Portului Constanța. Contextul creat în urma războiului din Ucraina poziționează județul Constanța într-un pion important pe tabla de șah a geopoliticii regionale, în timp ce regiunea noastră capătă un rol diplomatic, militar și mai ales economic. Există multiple provocări pentru echipa managerială a portului și îi felicit pe toți pentru modul atent prin care gestionează activitatea acestui gigant economic”, a precizat deputatul Huțucă.

tutuianu comisie
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.