Ședinţă a coaliției PNL – USRPLUS – UDMR. Cioloș și Voiculescu vor IEȘIREA de la guvernare

USR PLUS a anunțat că liderii celor trei partide din coaliția de guvernare se întâlnesc luni la ora 17.00, la sediul guvernului. Ședința a fost programată în contextul dezvăluirilor despre problemele lui Florin Cîțu în SUA, cu dosarul pentru conducere în stare de ebrietate dar și o datorie neplătită la bancă. Liderii USR PLUS și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care premierul Florin Cîțu își tratează partenerii de alianță, fiind discutată posibilitatea unei moțiuni de cenzură.

O ședință a conducerii USR PLUS a avut loc loc luni dimineață, pe fondul scandalurilor din jurul premierului Cîțu din ultima vreme. Potrivit unor surse din cadrul ședinței, una dintre temele fierbinți este nominalizarea anunțată de Florin Cîțu pentru Ministerul Finanțelor Publice, în persoana lui Dan Vîlceanu. Potrivit surselor participante la ședință, Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu au cerut ieșirea de la guvernare. Cioloș încearcă astfel să se poziționeze în interiorul partidului, în vederea apropiatului congres, în care va fi ales un președinte unic. În cadrul ședinței se discută cu argumente pro și contra ieșirii de la guvernare, însă nu s-a luat o decizie finală în această ședință.

O mare parte dintre liderii USR PLUS sunt nemulțumiți de nominalizarea lui Dan Vîlceanu la Finanțe, susținând că acesta nu va face decât să ajute la direcționarea tuturor resurselor către aleșii liberali. Pe de altă parte, evenimentele din ultima perioadă – atât cele care îl privesc pe ministrul Justiției, Stelian Ion, cât și cele care îl privesc pe prim-ministru – găsesc coaliția de guvernare într-o situație tensionată. Dincolo despre discuții despre remanieri și amenințări voalate pentru miniștrii neperformanți, în spatele „cortinei” au avut loc discuții dure. Potrivit unor surse din cadrul coaliției, premierul Florin Cîțu i-a cerut demisia ministrului Justiției, Stelian Ion. Se întâmpla, conform surselor din coaliție, înainte de începerea vacanței parlamentare.

Stelian Ion a negat însă că premierul Cîțu i-a cerut demisia: „Este o informație falsă. Nu a existat nicio solicitare de demisie sau demitere venită din partea premierului, în niciun moment. La Ministerul Justiției, am demarat proiecte importante și nu intenționez să îmi dau demisia din funcție, pentru că programul de guvernare la care ne-am angajat trebuie respectat și aplicat”, a precizat Stelian Ion.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *