Sediile Guvernului și ministerelor Muncii și Sănătății, zguduite de proteste!

Sindicaliştii de la „Solidaritatea Sanitară” au protestat, joi, la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, dar şi în faţa ministerelor Muncii şi Sănătăţii, scandând lozinci împotriva Guvernului. Protestul este generat de îngheţarea salariilor şi lipsa unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate. Oamenii au pichetat Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, o delegaţie fiind primită de ministrul Vlad Voiculescu. Protestatarii au pichetat sediul Guvernului, scandând lozinci împotriva guvernanţilor: „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”, „Fără noi, Covid-ul e pe voi” sunt doar două dintre mesajele pe care le transmit sindicaliştii.

Dragi guvernanţi, nu suntem prima dată în Piaţa Victoriei. Nu conştientizaţi că aţi generat un conflict social? De câte ori trebuie să ne explicăm suferinţa?”, a susţinut unul dintre vorbitori, afirmând că 93 de angajaţi din sistem au fost până acum răpuşi de coronavirus, iar câteva mii s-au infectat. Protestul a fost generat de tăierea salariilor, de lipsa unor măsuri de protecţie, dar şi de lipsa dialogului social ce caracterizează Guvernul.

Revendicările noastre au în vedere eliminarea costului social al unei economii infime (cca. 0,19% din total buget) vizată prin tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate. Această economie costisitoare (din punct de vedere social) a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creşterea salariului de bază pentru cca. 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate; din care cca. 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021”, au mai transmis sindicaliştii.

După pensionari și polițiști, și angajații din sănătate au ieșit în stradă. Personalul TESA și personalul medical acuză că Guvernul nu alocă bani pentru materiale de protecție, astfel că unii angajați sunt supuși riscului de infectare cu coronavirus. Nemulțumiții mai cer și sporuri pentru condițiile de muncă. Protestele au avut loc la Ministerul Muncii și Sănătății și ulterior s-au mutat la sediile PNL și USR din Capitală.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.