Securitatea din Marea Neagră, dezbătută de Ciucă (MApN) cu omologul de la Berlin

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut miercuri, 26 august, o întâlnire bilaterală cu omologul din Republica Federală Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, în marja Reuniunii miniștrilor apărării ai statelor membre ale UE, care are loc la Berlin. Subiectele de discuție au vizat dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul apărării în cadrul Alianței Nord-Atlantice, al Uniunii Europene și Organizației Națiunilor Unite.

În context, ministrul Ciucă a exprimat întreaga disponibilitate a țării noastre de a sprijini Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene și a accentuat importanța pe care o acordă România consolidării cooperării între NATO și UE. De asemenea, a subliniat oportunitățile de cooperare oferite de mecanismele și instrumentele Uniunii Europene.

„Astăzi, la Berlin, am decis împreună cu omologul din Republica Federală Germania, doamna Annegret Kramp-Karrenbauer, să intensificăm cooperarea româno-germană în domeniul apărării în cadrul Alianței Nord-Atlantice, al Uniunii Europene și al Organizației Națiunilor Unite.Am discutat, de asemenea, despre situația de securitate din estul Mării Mediterane și din regiunea Mării Negre, despre postura de apărare și descurajare a NATO în regiune, dar și despre consolidarea cooperării dintre NATO și UE”, a transmis ministrul Ciucă.

Cei doi oficiali au punctat, cu această ocazie și o serie de elemente privind postura de apărare și descurajare a NATO, precum și privind situația de securitate din estul Mării Mediterane și din regiunea Mării Negre.

În finalul discuțiilor, cei doi miniștri au convenit asupra necesității intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *