Secretarul de Stat al SUA, mesaj de 1 Decembrie: „Ne MÂNDRIM să fim alături de România, în regiunea Mării Negre, în calitate de aliaţi NATO!”

Secretarul de stat american Antony Blinken afirmă, în mesajul de Ziua Naţională a României, că Statele Unite sunt mândre să fie alături de România ca aliaţi NATO, să colaboreze pentru a depăşi ameninţările şi provocările prezentului şi viitorului, atât în regiunea Mării Negre, cât şi în alte zone.

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, aniversarea Marii Uniri. Între România şi Statele Unite există un parteneriat durabil, construit pe valori împărtăşite, interese comune şi legături inter-personale solide. Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliaţi NATO, să colaborăm pentru a depăşi ameninţările şi provocările prezentului şi viitorului, în regiunea Mării Negre şi nu numai. Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume, inclusiv în Afganistan”, afirmă Blinken în mesajul său.

El adaugă că SUA aşteaptă cu nerăbdare să fie valorificate vizita la Bucureşti a Secretarului Apărării Austin, din luna octombrie, vizita Ministrului Afacerilor Externe Aurescu la Washington, D.C, din luna noiembrie, şi succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic.

Anunţul Preşedintelui Iohannis de la conferinţa COP26, conform căruia România se va număra printre primele ţări care va găzdui un reactor modular de mici dimensiuni, construit pe baza tehnologiei americane, este încă un exemplu grăitor de promisiune şi potenţial pentru o colaborare bilaterală şi mai strânsă. Urez poporului român „La mulţi ani” de Ziua Naţională, pace şi prosperitate în anul ce urmează”, conchide oficialul american.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *