Secretariatul de Stat pentru Culte, sesizat în privința bisericii Izvorul Tămăduirii din Constanța

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a ținut vineri de cuvânt și a oficiat Sf. Liturghie la biserica „Izvorul Tămăduirii” (zona Macul Roșu), biserică pe care Primăria o vrea demolată. Zeci de persoane – preoți și enoriași – s-au adunat vineri dimineață la biserica în cauză, unde s-au rugat și s-au închinat alături de arhiepiscopul Tomisului, mesajul fiind foarte clar: fără demolare sau, cel puțin, relocarea lăcașului de cult. Printre enoriași au fost prezenți și membri ai partidului AUR sau cei din Frăția Ortodoxă.

În timpul evenimentului, senatorul constănțean al AUR Sorin Mateescu a formulat o adresă către primarul Constanței, Vergil Chițac, în privința bisericii de pe trotuar, în care solicită clarificări privind soarta lăcașului. De asemenea, parlamentarul constănțean a formulat între timp și o întrebare către Secretariatul de Stat pentru Culte:

Domnule secretar de stat,

De ani de zile se discută despre situația Bisericii Izvorul Tămăduirii. În ultimele săptămânii am aflat cu regret că la nivelul administrației locale din Constanța există o decizie pentru a se începe fie strămutarea, fie demolarea respectivului altar de cult.

Vă rog să precizați motivele pentru care instituția dumneavoastră nu implică în  sprijinirea reabilitării unei biserici de importanță pentru comunitatea noastră ?

Vă mulţumesc. Solicit răspuns în scris.                

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.