Se vrea să devină… tradiție: Festival de film la Constanța

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, s-a întâlnit ieri cu regizorul Tudor Giurgiu, președintele festivalului TIFF, cu Cristian Hordilă, managerul festivalului TIFF și cu Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța pentru a pune bazele unei noi tradiții pentru comunitate.

rusu2

Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța: „Pregătim unul dintre cele mai importante festivaluri de film ce va pune accent pe specificul local. Îmi doresc ca acest Festival să devină – și nu într-un timp foarte îndelungat – motorul unei schimbări culturale profunde, al unei renașteri culturale a orașului.  Imi doresc foarte mult ca acest Festival de Film sa devină un loc de întâlnire, un punct de neratat pe harta culturală, pentru iubitorii de film din țară și din străinătate,  dar și pentru industria cinematografică românească. Festivalul de Film  va sta sub egida unor valori precum calitate, diversitate,  dezvoltare. Ele pot face din Festivalul de Film un  motor de dezvoltare a orașului și un contributor la economia locală.”

Organizarea acestul festival se înscrie în măsurile prevăzute în „Strategia culturală a municipiului Constanța 2021-2031”, aprobată la finele anului trecut.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *